Notícies

El projecte X-igual de la Fundació Pere Tarrés guanya el segon premi dels Premis Expodidàctica a la Innovació 2012

El projecte X-igual de la Fundació Pere Tarrés guanya el segon premi dels Premis Expodidàctica a la Innovació 2012

Comparteix la notícia

Enllaços interès

Segueix-nos a Twitter
Fes-te fan a Facebook

21.03.12

El jurat dels Premis Expodidàctica a la Innovació 2012 ha concedit el segon premi al projecte X-igual de la Fundació Pere Tarrés. Aquest programa educatiu és una iniciativa de la Fundació Pere Tarrés que ha estat possible gràcies al finançament del Ministerio de Industria, Turismo y Comercio dins del Plan Nacional de Investigación Científica, Desarrollo e Innovación Tecnológica 2008-2011 (Plan Avanza).

El programa es recolza en un espai web on es els i les joves reflexionen sobre sexisme, violència de gènere, mitjans de comunicació i imatge de la dona, corresponsabilitat, el paper de la dona al món laboral i la situació de la dona al món. El motiu central és el videojoc com a element didàctic que serveix per analitzar els estereotips de gènere i aprendre jugant perquè siguin el jovent qui detecti quin és el rol de la dona i potenciar la igualtat d'oportunitats. La innovació està en el fet que són els mateixos usuaris i usuàries del programa els que fan l'anàlisi.

Les persones destinatàries de la pàgina web són els docents de centres d'educació secundària, els alumnes (entre 12 i 17 anys) i també les seves famílies. Per un costat, es vol donar als docents recursos (activitats, jocs, fitxes...) que siguin útils per tractar a l'aula els temes d'igualtat de gènere i oportunitats. Per un altre costat, el web X-igual vol ser un referent per a les famílies on recopilar bones pràctiques en aquest àmbit que puguin compartir amb els seus fills i filles. Finalment, els i les adolescents també tenen un paper destacat ja que els recursos emprats estan pensats perquè siguin atractius i els puguin utilitzar tant a l'aula com a casa.

Aquesta és la cinquena edició dels Premis Expodidàctica a la Innovació que reconeixen el valor didàctic, creatiu i innovador dels nous productes i serveis de les empreses expositores d'Expodidàctica.