Notícies

La Fundació Pere Tarrés rep el premi a la conciliació laboral, familiar i personal

La Fundació Pere Tarrés rep el premi a la conciliació laboral, familiar i personal

Comparteix la notícia

13.05.16

Les accions a favor de la conciliació de la vida laboral, familiar i personal de la Fundació Pere Tarrés l’han fet mereixedora del premi a la conciliació que lliura l’Associació GEC de la Família en el marc dels Premis Empresarials i Institucionals Família 2016.

El president de l’Associació Grup d’Entitats Catalanes (GEC) de la Família, Daniel Arasa, ha lliurat el premi a la conciliació vida laboral, familiar i personal a la Fundació Pere Tarrés, representada per Jesús Delgado, administrador de la Facultat Pere Tarrés-URL; Pere Joan Giralt, director de Recursos Humans de la Fundació Pere Tarrés; i Marina Picazo, cap de Personal de la Fundació. L’acte de lliurament va tenir lloc a l’auditori FITAC (Barcelona) el passat 12 de maig i va anar precedit per una masterclass centrada en la conciliació i els seus beneficis en els treballadors i en les empreses.

La Fundació Pere Tarrés ha desenvolupat un Pla d’Igualtat i Conciliació (PIC), 2013-2017, que busca conciliar la vida laboral i familiar, evitar qualsevol tipus d’actituds sexistes, difondre la perspectiva de gènere, reduir l’absentisme laboral, normalitzar la utilització del llenguatge no sexista i afavorir la diversitat. “El Pla l’hem de fer plegats, no és una cosa només dels caps, no són unes petites accions per millorar una qüestió, la igualtat i la conciliació són cosa de totes i tots”, afirma Pere Joan Giralt, director de Recursos Humans de la Fundació Pere Tarrés.

L´equip humà de la Fundació Pere Tarrés

La naturalesa variada de serveis, projectes i activitats que realitza la Fundació Pere Tarrés configura un equip humà molt divers format per professorat, personal de gestió, monitors i monitores, educadors i educadores, etc. Durant l’any 2015, la Fundació Pere Tarrés ha donat ocupació directa a 4.476 persones, un 76% de les quals col·laboren a temps parcial amb l’entitat. El perfil dels col·laboradors de la Fundació Pere Tarrés és majoritàriament femení, amb un 81% de dones, i d’unes franges d’edat molt diverses, que van dels 21 als més de 60 anys.

Premi de l’Associació GEC de la Família

El premi a la conciliació vida laboral, familiar i personal reconeix a les empreses i institucions que han introduït mesures favorables a la conciliació família-treball a la seva organització empresarial, com per exemple: flexibilitat horària, teletreball, jornada reduïda, contractació parcial, permisos de maternitat/paternitat o horaris de les reunions entre d’altres. El premi conciliació forma part dels Premis Empresarials i Institucionals Família, que ja compten amb 20 edicions, i que reconeixen també a les persones, empreses i institucions que treballen en pro de la imatge de la família, de la iniciativa social i del mecenatge a organitzacions familiars.