Notícies

La revista Estris de la Fundació Pere Tarrés obté el Premi de Civisme als Mitjans de Comunicació en premsa escrita

La revista Estris de la Fundació Pere Tarrés obté el Premi de Civisme als Mitjans de Comunicació en premsa escrita

Comparteix la notícia

02.07.15

La consellera de Benestar Social i Família i vicepresidenta del Govern, Neus Munté, va presidir ahir dimecres el lliurament dels Premis del Civisme que atorga cada any la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya.

Aquests premis reconeixen la promoció del civisme en la societat catalana des de diversos àmbits d’actuació, inclouen el Premi Serrat i Moret per a obres i treballs sobre civisme en llengua catalana, el Premi Jaume Ciurana a l’actuació cívica juvenil i els Premis Civisme als Mitjans de Comunicació, en les seves modalitats de producció televisiva, producció radiofònica, treballs en premsa escrita i treballs per a Internet.

En aquesta edició, la revista Estris de la Fundació Pere Tarrés ha estat la guanyadora en la modalitat de premsa escrita dels Premis als Mitjans de Comunicació pel seu número 200 amb un especial sobre el valor de l’educació en el lleure. La revista és la publicació de referència del sector de l’educació en el lleure i l’acció social a Catalunya.

La resta de guardonats pel que fa a mitjans de comunicació han estat:

  • Producció televisiva: Latituds, Veïns solidaris, de TV3 Televisió de Catalunya.
  • Producció radiofònica: Sants3Ràdio.
  • Treballs per a Internet: web 365batecs, de l’Obra Social Sant Joan de Déu.

Pel que fa als XXXIII Premis Serra i Moret, la categoria d’assaig ha estat per “Justícia ciutadana. Per una justícia catalana”, d’Elisabet Ferran (coordinadora) i diversos autors. En la modalitat de treball pedagògic, el guanyador ha estat “1 minut, un obstacle. Tots som vianants”, d’Aïda Roselló. També hi ha hagut una menció honorífica per “Lluitem contra la pobresa”, de Montserrat Roig.

En els XXIX Premis Jaume Ciurana, a favor de les persones, el primer premi ha estat per “Celebrem la solidaritat”, de la Fundació Privada Catalana Comtal, i el segon premi, per “Volintergeneration. Trencant barreres entre generacions i cultures”, de l’Associació la Rotllana.

A més dels Premis de Civisme, en aquest acte, presentat pel cantant i actor Joan Dausà al Born Centre Cultural de Barcelona, es va atorgar també el XXII Premi Voluntariat, que ha estrenat noves bases per reconèixer un projecte a desenvolupar l’any següent que doni resposta a alguna de les línies prioritàries que estableix el Pla Nacional de l’Associacionisme i el Voluntariat. Aquest guardó, dotat amb 10.000 euros, ha estat per a Fundació Privada Catalana Comtal, pel projecte “Em sento bé, com a casa”, un projecte que preveu la creació d’una intranet amb espais especialment pensats per a la comunicació i participació dels voluntaris de l’entitat, que els poden dinamitzar i crear xats, entre d’altres.

Escola d’Estiu del Voluntariat i Congrés de l´Associacionisme i el Voluntariat

A banda del lliurament d’aquests premis, aquest acte va servir també per inaugurar l’Escola d’Estiu del Voluntariat, que enguany arriba a la 16a edició, i que va presentar el director general d’Acció Cívica i Comunitària, Ramon Terrassa. Aquest any, l’Escola ofereix més de 1.200 places formatives organitzades per diferents entitats.

La vicepresidenta i consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, va aprofitar també per anunciar que a la primavera del 2016 tindrà lloc el 3r Congrés Català de l’Associacionisme i el Voluntariat, “per debatre el moment i establir plegats els reptes futurs”. Munté va lloar la tradició associativa catalana i va defensar que “el voluntariat i l’associacionisme són un motor de canvi, a millor, de la societat”. També va posar en valor “la discreció, el treball constant, humil i diari de milers de persones que duen a terme una tasca silenciosa i valuosíssima”.