Notícies

La Fundació Pere Tarrés participa en la creació del mapa de distribució d’aliments

La Fundació Pere Tarrés participa en la creació del mapa de distribució d’aliments

Comparteix la notícia

Etiquetes

11.10.19

El Departament de Consultoria i Estudis (CiE) de la Fundació Pere Tarrés ha participat en la creació del Mapa de serveis de distribució d’aliments (SDA) de la província de Barcelona. En el projecte, impulsat per la Diputació de Barcelona en col·laboració amb el Banc dels Aliments, l’equip de CiE s’ha encarregat d’elaborar l’informe qualitatiu mitjançant diverses entrevistes a actors claus, tant d’entitats com de l’administració pública i de persones expertes, per saber quins són els models d’atenció dels centres de distribució i quin és la coordinació existent amb l’administració per tal de conèixer l’estat actual de la distribució d’aliments al territori.

Aquest treball ha permès posar de manifest quines són les polítiques de reaprofitament d’aliments i gestió d’excedents. Així mateix, també ha servit per descobrir les tendències en diverses ciutats europees, concretar necessitats de les persones usuàries, posar damunt de la taula possibles propostes i exposar bones pràctiques d’èxit. Per l’altra banda, l’informe s’ha realitzat a través d’un qüestionari en què hi ha participat diverses entitats implicades en la distribució solidària d’aliments.

Aquest mapa, doncs, esdevé una eina per conèixer els serveis que es disposen per a la distribució solidària d’aliments i per aprofundir en el seu model de funcionament. D’aquesta manera, suposa un instrument de millora en el suport al territori per garantir el dret a l’alimentació i seguir enfortint la col·laboració entre administracions i entitats socials en aquest àmbit. El mapa dinàmic permet localitzar els punts de distribució d’aliments i visualitzar les seves dades bàsiques i les seves característiques principals a la província de Barcelona.