Notícies

Llibres sobre inclusió, benestar emocional o la història del pessebre, propostes literàries de la Facultat per al Nadal

Llibres sobre inclusió, benestar emocional o la història del pessebre, propostes literàries de la Facultat per al Nadal

Comparteix la notícia

Etiquetes

Famílies  
Infància  

18.12.23

Nadal és cada vegada més a prop, i un llibre acostuma a ser una bona idea per regalar durant les festes. En aquest context, presentem una sèrie de propostes literàries vinculades a la Facultat Pere Tarrés-Universitat Ramon Llull. Els quatre volums comparteixen que tots són projectes socials derivats dels aprenentatges durant l’etapa universitària a la Facultat, amb creacions que van més enllà de l’aula. A més, estan dissenyats de forma col·lectiva i col·laborativa. 

L’expert en acció social i espiritualitat Enric Benavent, professor a la Facultat Pere Tarrés, conjuntament amb altres autors, ha publicat recentment El pessebre en 100 paraules: glossari per comprendre un art popular. Es tracta d’un recull divulgatiu de cent termes propis de l’univers pessebrístic. La voluntat d’aquesta publicació és commemorar, amb les altres iniciatives existents, els 800 anys del pessebre de Sant Francesc a Greccio. Podeu conèixer més detalls del llibre en aquest enllaç: http://www.suroimolsa.com/2023/10/el-pessebre-en-100-paraules.html. 

Arriba un volum creat de forma familiar; la professora Lisette Navarro, amb les seves dues filles, ha escrit 101 frases positivas para ir de camino al colegio. Navarro, especialista en infància vulnerable, publica el llibre proposant reflexions que poden acompanyar-nos de manera positiva de camí a l’escola. Navarro defensa que una jornada exitosa comença amb unes bones bases a primera hora que contribueixen, directament, al benestar emocional dels infants. El llibre està destinat a pares i mares, així com a educadors/es. El podeu conèixer més a fons a: https://www.amazon.com/-/es/Lisette-Navarro/dp/B0CD13JSQ2.  

Al seu torn, Se’m congelen les dents, dels autors Carla Budó i Pau Gil, tracta temàtiques com l’adolescència, la salut mental i la relació amb la família. Budó i Gil, exalumnes del grau en Educació Social a la Facultat Pere Tarrés, publiquen el llibre amb un pròleg del psicòleg i educador Jaume Funes. Se’m congelen les dents se centra en la vida del Nil i en la dels seus pares, oferint un retrat sobre dos perspectives (l’adolescent i l’adulta) d’un moment vital especialment complex, apel·lant a una bona pràctica comunicativa. Òscar Martínez, professor de la Facultat Pere Tarrés, publicava un article sobre l’obra dels seus dos exalumnes: https://www.social.cat/opinio/19813/sem-congelen-les-dents. A través d’aquest enllaç podeu fer-vos amb el llibre: https://www.amazon.com/-/es/Pau-Gil-Nu%C3%B1ez/dp/B0C6WGBZNL.  

Finalment, recomanem una proposta de cocreació: Sociedades inclusivas. Re-visiones sobre la dis-capacidad. Es tracta d’un llibre coordinat per l’especialista en inclusió i discapacitat Òscar Martínez i el catedràtic en Pedagogia Social Jordi Planella. Hi han participat Cristina Alonso, especialista en salut mental, i José Mansilla, expert en inclusió i ciutats; ambdós professors de la Facultat Pere Tarrés, així com una alumna d’aquest centre, Márgara Sadeño, i una exalumna, Alina Ribes, qui ha vinculat el seu treball de fi de grau a aquest llibre. El volum és ric en tant que també hi ha participat una altra estudiant universitària, i experts en diversitat. Com a valor afegit, en la publicació han escrit autors amb reconeixement de discapacitat, a més d’implicar-se persones amb edats molt diverses, tractant-se així d’un llibre intergeneracional. Aquí el teniu: https://www.fnac.com/livre-numerique/a18804744/Jordi-Planella-Ribera-Sociedades-inclusivas.