Notícies

La Fundació recapta 46.090 euros en el sopar solidari anual

La Fundació recapta 46.090 euros en el sopar solidari anual

Comparteix la notícia

Recursos

Àlbum d'imatges

04.10.23

La Fundació Pere Tarrés va celebrar ahir el seu sopar solidari. En aquesta setena edició s’han recaptat 46.090 euros, que es destinen a dos projectes socioeducatius. Per una banda, es rehabilitarà el centre socioeducatiu Can Rafal, a Palma (Mallorca), que pertany a la Xarxa de Centres Socioeducatius de la Fundació. En aquest centre s’atenen a les tardes 40 infants en situació de vulnerabilitat. El segon projecte consisteix en la rehabilitació i l’equipament amb mobiliari d’un nou pis d’uns 85 metres quadrats (La Geganta) en el qual viuran quatre joves migrats sols, a Mataró (Maresme).

L’esdeveniment l’impulsa cada any l’Agrupació d’Amics de la Fundació Pere Tarrés, un grup d’empresaris i empresàries que durant tot l’any treballa per crear una xarxa de col·laboració de persones i empreses que ajudin a fer possible projectes i iniciatives adreçades a infants i joves en situació de vulnerabilitat. Aquest any, el sopar repeteix al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) amb 376 persones que han col·laborat en aquesta iniciativa. La recaptació econòmica s’ha aconseguit gràcies a les aportacions de 52 empreses i persones a títol particular. Oriol Pinya, membre de l’Agrupació Amics de la Fundació Pere Tarrés, va lliurar simbòlicament el xec amb la quantitat recollida a l'equip de pisos d’inserció laboral de la Fundació. Pinya animava a tots els assistents a “formar part de l’Agrupació Amics de la Fundació Pere Tarrés” com a via per contribuir a la millora de les situacions de vulnerabilitat d’infants i joves.

L’acte va ser conduït pel periodista Jordi Basté, que va destacar la tasca duta a terme per la Fundació: “El sopar d’avui és una mostra de com molta gent petita en llocs petits pot canviar el món”, parafrasejant Eduardo Galeano. Tot seguit, Josep Oriol Pujol, director general de la Fundació, va donar a conèixer, amb detalls, els dos projectes destinataris de la recaptació. “És gràcies a les vostres aportacions que podrem fer front a dos projectes socioeducatius que permetran ajudar a créixer els infants en situació de vulnerabilitat i els joves migrats”.  Posteriorment, Ismael Tiguissan va compartir la seva història de vida. El jove migrat va sortir amb 13 anys de Guinea Conakry, la seva terra natal. Va creuar Algèria i el Marroc, on va viure durant un any fins a poder travessar la frontera a l’Estat espanyol. El seu viatge va durar, gairebé, 3 anys; 5.364 quilòmetres en cerca d’un futur millor. La seva primera acollida va ser en un Servei de Protecció d’Emergència de la Direcció d’Atenció a la Infància i l’Adolescència. Llavors, se’l va derivar al Servei de Primera Acollida i Atenció Integral de l’Alfar, a Dosrius (Maresme), gestionat en aquell moment per la Fundació Pere Tarrés. “En aquest centre vaig passar els següents 3 anys i vaig conèixer la meva futura família”. Actualment, l’Ismael treballa a jornada completa com a auxiliar d’instal·lacions d’aigua, gas i electricitat. “He complert el meu somni de ser autosuficient i viure la meva pròpia vida com qualsevol noi de la meva edat”, va compartir.

L’Ismael ha assistit al sopar acompanyat de la Míriam Carrasco, directora dels pisos d’inserció laboral de la Fundació Pere Tarrés, qui va participar del testimoni de l’Ismael: “Oferim un suport afectiu i emocional molt necessari. És la nostra funció, com a professionals de l’educació social, preparar als joves per a la vida”. Finalment, el president de la Fundació Pere Tarrés, Enric Crous, va agrair l’assistència als comensals i a les empreses i institucions que han col·laborat amb la seva aportació, tot acomiadant l’esdeveniment.

La setena edició del sopar solidari ha sigut possible gràcies a la col·laboració d’alguns particulars i al suport de les empreses i institucions següents: Abac Capital, AGM Abogados, AIO Health Pro, Alfa Instal·lacions, Armand Basi, Audiconsultores, Banc Sabadell, Bonpreu Esclat, Busquets Law & Finance, Càrnia, Cellnex, Catalunya Sports (Barça Academy), CDM Consultores, Climava, Consorci Zona Franca, Construccions Sabater, Coral Memorial, Deloitte, Diari ARA, Distribuidora Joan, EADA, Estabanell Energia, EY, Fundació Abertis, Fundació Ametller Origen, Fundació Damm, Fundació La Caixa, Fundación AON, Fundación Telefónica, H10 Hotels, ICSA Grupo, Intermas, Irestal, Juvé & Camps, Km0 Energy, Limptres, Motocard, Muscius Cent, Oikosvia Arquitectura, Original Soft, Pedial, Pleta Auditores Consultores, Peña Ferrocarril, Practica Legal Global Corporate, SD Worx, Solvetia, Suma Capital, Universitat Ramon Llull, amb els centres integrats Blanquerna, IQS, La Salle i Esade, i Villa-Reyes Constructora.