Notícies

Grup de suport d’àvies cuidadores de nets i netes

Grup de suport d’àvies cuidadores de nets i netes

Comparteix la notícia

Etiquetes

Gent gran  

15.07.19

El districte de les Corts de Barcelona ha posat en marxa un grup de suport per a avis i àvies que tenen cura dels nets i netes. La Fundació Pere Tarrés és l’entitat que realitza l’activitat que se celebra cada dijous al Centre Cívic Tomasa Cuevas, al que assisteixen una desena de dones. L’objectiu és que les persones cuidadores tinguin un lloc on trobar-se, posin en comú els dubtes que tenen i que aprenguin a gestionar i expressar les seves emocions.

Dones que han fet de mares i que ara "aprenen" a ser àvies

“No és el mateix cuidar un fill que cuidar un net, a un fill l’has d’educar però els néts són teus però no són teus” explica la Maria Lluïsa, una de les àvies que assisteix al grup de suport. “Com a iaia t’has de posar a l’alçada del nen o nena” explica la Mercè, que no s’ha perdut cap de les sessions que es realitzen al centre cívic. Elles són dues de la desena d’àvies, totes dones, que cada dijous es reuneixen en una de les sales del centre cívic.

L’objectiu del grup és que les àvies trenquin tabús i que expliquin els sentiments que tenen dins l’àmbit familiar. “Es tracta d’un grup de suport en el que es treballen tant els sentiments positius com els negatius del rol d’àvia” explica Ximena Rodríguez, psicòloga i docent del grup de suport de la Fundació Pere Tarrés, que afegeix que: “Cal les àvies estiguin bé amb elles mateixes, que es posin al centre, per a cuidar d’una forma òptima als nets i netes”.

A través d’un acompanyament emocional, liderat per la psicòloga, es pretén millorar la qualitat de vida de les àvies cuidadores de néts donant-los d’eines perquè millorin la seva assertivitat, pugin posar límits i tinguin un espai per a elles mateixes. Al taller a més, aprenen les unes de les altres ja que comparteixen experiències i anècdotes del dia a dia com a àvies.