Notícies

La Fundació Pere Tarrés manifesta la seva satisfacció per l’anunci de la Generalitat de la represa de les activitats de lleure educatiu

La Fundació Pere Tarrés manifesta la seva satisfacció per l’anunci de la Generalitat de la represa de les activitats de lleure educatiu

Comparteix la notícia

Etiquetes

19.02.21

La Fundació Pere Tarrés valora positivament l'anunci de la Generalitat de Catalunya, a través del Procicat, de la represa de les activitats de lleure, com les activitats extraescolars i els centres d’esplai, a partir de la setmana que ve.

Des de la Fundació Pere Tarrés, rebem amb satisfacció l'anunci del govern català, que ja portàvem setmanes esperant una resolució en positiu que permetés reprendre les activitats de manera segura per als infants i joves. Tot i això, restem a l'espera de conèixer el detall del que es permetrà a partir de dilluns a nivell d’aforaments, nombre de persones que hauran de conformar els grups, etc.

D’altra banda, com a entitat de lleure ens preocupa que el document aprovat avui només hagi autoritzat a la represa de les activitats a educació infantil i primària, i en canvi, es deixi fora del lleure als adolescents i joves.

Des de la Fundació Pere Tarrés, recordem que les activitats extraescolars són essencials per al desenvolupament i la socialització dels infants, especialment dels infants que es troben en situacions més vulnerables, i sobretot tenint en compte les condicions complicades que molts d'ells han hagut de viure durant aquest any. Les extraescolars són, a més, generadores d'igualtat i d'oportunitats socials, sense oblidar, també, que les activitats educatives de lleure són un dels drets reconeguts en la Declaració Universal dels Drets dels Infants.

L'anunci d'avui és, també, un reconeixement del caràcter educatiu de les activitats de lleure, com sempre hem posat en valor des de la Fundació Pere Tarrés. Unes activitats que, durant els mesos d’estiu també es van demostrar que eren segures. Des de la Fundació Pere Tarrés sempre hem aplicat rigorosament els protocols sanitaris establerts per les autoritats, cosa que ha permès crear espais segurs en què els infants no han estat font de contagi.