Notícies

La Fundació Pere Tarrés engega diverses formacions per incorporar joves sense feina ni estudis al mercat laboral

La Fundació Pere Tarrés engega diverses formacions per incorporar joves sense feina ni estudis al mercat laboral

Comparteix la notícia

Etiquetes

22.02.22

La Fundació Pere Tarrés posa en marxa 4 programes “Singulars” que impulsa el Servei d’Ocupació de Catalunya i ofereixen formació professionalitzadora i acompanyament per a la recerca de feina d’un dels col·lectius més vulnerables: els joves. Els sectors d’aquestes formacions estan relacionats amb el comerç, el tractament d’imatges per pàgines web i mòbil i la reparació de mòbils.

Les dades d’abandonament escolar i atur juvenil a Catalunya i a tot l’Estat són inquietants. L’enquesta de la població activa de 2022 mostrava que l’abandonament escolar prematur a Catalunya ha disminuït 2,5 punts en un any, però, així i tot, es manté en un 14,8%, una mitjana superior a la del conjunt d’Espanya i Europa. Aquesta mitjana és asimètrica si comparem nois (19%) amb noies (10%).  En relació amb l’atur juvenil, la taxa d’atur de joves entre 16 i 29 anys és del 21,6%, segons dades de l’Observatori de Treball del quart trimestre de 2021. Aquesta xifra representa un increment del 10,2% de joves aturats respecte al trimestre anterior i suposa que a Catalunya hi hagi més de 147.000 persones joves aturades.

El quid de la qüestió rau en el futur d’aquests joves. Quan deixen el sistema escolar, molts d’ells i elles queden exclosos i tenen dificultats per tornar al sistema educatiu i al mateix temps es troben sense possibilitat d’incorporar-se al mercat laboral. A més, sovint molts d’ells i elles no tenen la motivació per estudiar i, per tant, són els que més necessiten un camí cap a l’ensenyament.

En aquest context, la formació no reglada, com els programes “Singulars” impulsats pel Servei d’Ocupació de Catalunya són recursos útils perquè aquests joves d’entre 16 i 29 anys puguin aconseguir una primera titulació i iniciar un procés cap al món laboral.

Emmarcades en aquest programa, la Fundació Pere Tarrés ofereix quatre formacions de diferents perfils professionals. Aquests quatre itineraris són  “Dissenya el teu futur” enfocat al tractament de la imatge en dispositius digitals, “Mobilitza’t pel teu futur”, orientat a la reparació de telèfons mòbils i material electrònic, “El comerç al teu abast” dedicat a les tècniques més actuals del món del comerç i “Mercabarna, el teu futur” dedicat a la venda a l’engròs de fruita i verdura.  Cada curs és gratuït i tots ells s’iniciaran el pròxim 28 de febrer i finalitzaran el 31 d’octubre de manera presencial a Barcelona. Si estàs interessat/da en aquests cursos pots obtenir més informació i matricular-te aquí.