Notícies

“Està molt bé acollir, però cal fer inclusió social” Georgina Oliva al Fòrum Pere Tarrés

“Està molt bé acollir, però cal fer inclusió social” Georgina Oliva al Fòrum Pere Tarrés

Comparteix la notícia

Etiquetes

Infància  

01.04.19

“Repensant les polítiques d’infància i joventut” ha estat el títol de la conferència del Fòrum Social Pere Tarrés que ha ofert avui la secretària d’Infància, Adolescència i Joventut de la Generalitat de Catalunya. Joan Tardà, diputat del Congrés dels Diputats, ha estat l’encarregat de presentar a Georgina Oliva com a ponent del 69è. Fòrum Social Pere Tarrés.

L’acollida de joves migrants sense referents adults ha estat un dels temes sobre els que s’ha pronunciat Georgina Oliva, que ha explicat que el Govern disposa d’un full de ruta que va més enllà de l’acollida. “Està molt bé acollir, però cal fer inclusió social” ha afirmat Oliva en referència l'estratègia dels joves migrats, que parteix de la prevenció i inclou llengua, formació i treball per evitar l'exclusió, atenció educativa, projectes socials com la mentoria per lluitar contra l'estigmatització, esport, cultura popular.

“Cal posar l’infant al centre de les polítiques públiques com a subjecte de drets que és” ha afirmat Georgina Oliva que ha destacat com a prioritats la transversalitat, repensar el sistema de protecció a la infància, la transformació i la participació. En relació a la transversalitat, Oliva ha manifestat la voluntat de vincular la secretaria d’infància i joventut a la resta de departaments. "Cal actualitzar el sistema de protecció de la infància, encardinar-lo amb el territori, amb el pla de Serveis Socials, amb els sistemes de Salut o Educació, la llei de concertació i sobretot que basar-lo en la prevenció", ha destacat Oliva.

Davant d’una audiència de més de 80 persones la secretària ha explicat que: “Les polítiques de joventut han de ser més inclusives i equitatives. Ens hem d'apropar als que estan desconnectats del món local o laboral i fer front a les 3 grans desigualtats: de gènere, de classe i d'entorn."

Pel Fòrum Social Pere Tarrés de la Fundació Pere Tarrés han passat personalitats com ara presidents de la Generalitat, Artur Mas, José Montilla i Jordi Pujol; el president del Parlament Europeu, Hans-Gert Pöttering; l’Abat de Montserrat, i experts del món acadèmic i empresarial, entre d’altres ponents.

Fòrum Social Pere Tarrés amb Georgina Oliva