Notícies

Motors en marxa! Signatura de la cessió de la finca per construir la nova seu de la Fundació Pere Tarrés

Motors en marxa! Signatura de la cessió de la finca per construir la nova seu de la Fundació Pere Tarrés

Comparteix la notícia

Etiquetes

19.07.21

Es tracta d’una parcel·la de 3.660 m2 en la que s’hi pot construir fins a uns 16.000 m2 dels que de moment es preveu construir 13.000 m2. Està previst que el projecte es pugui executar en un període aproximat de 3 anys. El terreny situat al carrer Motors, número 112-117 (barri de la Marina del Prat Vermell), es cedeix en règim de concessió administrativa amb el pagament d’un cànon per un termini de 50 anys. L’espai està situat entre la muntanya de Montjuïc, la ronda Litoral, la Zona Franca, el terme municipal de l’Hospitalet de Llobregat i el barri de la Marina del Port.

Un projecte per afrontar els reptes de futur

Aquesta notícia no és limita al fet concret de fer una obra per comptar amb un edifici nou, sinó que és la construcció d’un projecte compartit, la il·lusió i l’oportunitat de renovar-nos per fora i per dins per esdevenir una entitat més digitalitzada, moderna, sostenible, propera, connectada, flexible, cohesionada. El motor d’aquest projecte, al carrer Motors, és posar en marxa una Fundació Pere Tarrés més preparada i oberta als reptes del present i del futur.

Sostenibilitat mediambiental

Una generosa reserva d’espai lliure possibilitarà activitats a l’aire lliure i alhora serà l’element de connexió amb el barri per mitjà de l’eix verd central. L’edifici també opta per ser element actiu en el respecte i protecció de la natura. Envoltat d’aïllament per minimitzar l’intercanvi tèrmic amb l’entorn i amb sistemes d’aire i ventilació dotats de recuperadors de calor que disminuiran al mínim els necessitats d’energia per climatitzar-lo. La instal·lació fotovoltaica en coberta aportarà tota l’energia consumida en clima durant les hores punta de l’edifici.

Un referent en formació i coneixement

El projecte al carrer Motors també pretén esdevenir la palanca per convertir l’edifici en un centre de formació i coneixement en acció social referent a Europa. Aquest equipament tindrà un impacte específic molt rellevant en la formació de professionals en cerca d’ocupació o treballadors/es en actiu, de cara a millorar les seves competències i inserció laboral. Disposar d’aquest espai permetrà millorar la capacitat, competències i inserció laboral de la ciutadania, oferir un espai atractiu i divers de generació de coneixement i intercanvi amb la trobada d’alumnat, docents, entitats així com l’organització de jornades, debats o conferències.

Impacte en la comunitat i la societat

La implicació amb l’entorn, que el projecte sigui autosuficient i sostenible, així com la sostenibilitat ambiental de les instal·lacions, l’impacte i rendiment social de les activitats eductives i socials que s’impulsaran des d’allà i la creativitat i innovació social que pot aportar a la societat són algunes de les aportacions que la nova construcció aportarà a la ciutadania.