Notícies

Experts internacionals contraposen diferents visions i experiències en la 5a Internacional Social Week de la Facultat Pere Tarrés

Experts internacionals contraposen diferents visions i experiències en la 5a Internacional Social Week de la Facultat Pere Tarrés

Comparteix la notícia

Etiquetes

Infància  

07.03.22

La Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-Universitat Ramon Llull organitza del 7 al 9 de març la 5a edició de la International Social Week que porta per títol “Intervenció social i necessitats socials: buscant noves solucions”. Les jornades, en format mixte (presencial i virtual), aplegaran a tretze experts internacionals de deu països diferents com Mèxic, Eslovènia, Bèlgica, Portugal, França, República Txeca, Espanya, Colòmbia, Bolívia i Finlàndia.

Aquestes jornades són una gran oportunitat per conèixer les diferents perspectives i dimensions internacionals del camp social i alhora són un espai únic perquè els estudiants de la Facultat puguin aprendre i interactuar amb experts d’arreu del món. A més, les ponències permetran descobrir projectes internacionals i contraposar els diferents punts de vista dels experts sobre qüestions que afecten la societat.

Les conferències inclouen temes molt diversos, però tots s’emmarquen dins l’educació social i el treball social. La violència infantil, la creativitat en el treball social amb les persones amb demència, la meditació com a eina per educadors i alumnes, el rol del treball social en I+D i la importància del voluntariat per atendre les necessitats socials dels nouvinguts són alguns dels temes que es tractaran a les jornades. A més, també s’abordaran temàtiques vinculades amb les conseqüències de la pandèmia en els diferents estrats de la societat.

A través de la International Social Week, la Facultat d’Educació Social Pere Tarrés-URL pretén posar en valor l’educació social i el treball social i contribuir a la construcció d’una societat més igualitària mitjançant la investigació, la transmissió de coneixement i la formació de persones.

El treball social i l’educació social són fonamentals per formar professionals que poden contribuir a resoldre les mancances socials que ens envolten. El racisme, l’exclusió social, la segregació i les desigualtats són alguns d’aquests problemes globals. En aquest sentit, teixir xarxes internacionals esdevé vital per ensenyar, formar i crear consciència amb l’objectiu de donar resposta a aquestes problemàtiques.