Notícies

La revista Estris rep el Premi a la revista més popular

La revista Estris rep el Premi a la revista més popular

Comparteix la notícia

01.03.12

Estris, la revista editada pel Moviment de Centres d'Esplai Cristians de la Fundació Pere Tarrés (MCEC), va rebre ahir, en el marc de la Nit de les Revistes de l'APPEC, el Premi a la publicació més popular. Aquest premi, que consisteix en un diploma i una litografia de Lluis Vilar, és un reconeixement del públic ja que s'atorga a la publicació que rep més votacions.

Maria València, editora de la revista i presidenta del MCEC, va recollir el premi acompanyada de tot l'equip que fa possible la seva publicació. En la seva intervenció va tenir paraules de reconeixement per totes les persones que fan possible que Estris es publiqui bimensualment i també per a tots aquells que fan possible amb el seu esforç i dedicació que l'educació en el lleure segueixi endavant i amb força a Catalunya. També va dedicar el premi a totes aquelles publicacions petites que, com Estris, lluiten cada dia per seguir sortint al carrer en aquests moments de dificultats.

Les altres publicacions premiades van ser:

  • Revista que ha celebrat el 25è aniversari: Gegants
  • Revista que ha celebrat el 50è aniversari: Cavall Fort
  • Premi especial de la Junta de l'APPEC: Secció Filològica de l'IEC, perquè amb la seva tasca i la celebració el 2011 de l'any de la paraula viva contribueix a descobrir, compartir, exercitar i celebrar la vitalitat de la llengua catalana.
  • Millor portada: Terrart Votada pels assistents de l'acte durant la celebració de la vetllada.
  • Millor Acció Promocional: Nit del Circ. Zirkòlika Per posar en valor i donar visibilitat a un sector sencer amb la Nit del Circ. Una iniciativa que té una resposta massiva i que compta amb el suport de tots els seus agents.
  • Millor nova publicació: 440 Clàssica Per l'aposta valenta de crear una revista d'alta qualitat per a un públic fins al moment orfe d'una publicació especialitzada. 440 Clàssica tanca a més el cercle per cobrir tots els àmbits musicals per part del seu grup editor.
  • Millor editorial: L'Avenç Per ser una editorial global amb la publicació de la revista mensual L'Avenç, el quadrimestral Els Marges i la col·lecció Els Llibres de l'Avenç, en dues sèries, Assaig i Literatures.
  • Millor revista: Cavall Fort Per ser el referent de les revistes infantils i juvenils. Per incidir en un públic de 9 a 14 anys en procés de formació amb l'objectiu que agafin l'hàbit de lectura.
  • Premi a una persona: Ernest Costa Un reconeixement a una de les figures claus de les revistes de l'APPEC, la fotografia. Ernest Costa és autor de reportatges sobre paisatges i col·labora en nombrosos mitjans de comunicació difonent la seva passió per la fotografia i pel país.

La Nit de les Revistes és la festa anual de l'APPEC i reuneix un gran nombre d'editors de revistes en català, així com diverses personalitats del món de la política, la cultura i la comunicació. Enguany, l'acte va ser conduït per Màrius Serra i presidit per Ferran Mascarell, conseller de Cultura i pel president de l'APPEC Lluís Gendrau.