Notícies

L’empresària Núria Basi, nova presidenta del Patronat de la Fundació Pere Tarrés

L’empresària Núria Basi, nova presidenta del Patronat de la Fundació Pere Tarrés

Comparteix la notícia

Etiquetes

31.01.24

L’empresària barcelonina Núria Basi és la nova presidenta del Patronat de la Fundació Pere Tarrés, substituint Enric Crous per finalització del seu mandat. La darrera reunió del Patronat de la Fundació Pere Tarrés va consolidar la renovació del principal òrgan de govern de l’entitat, que durant els propers anys estarà integrat per una combinació de noves incorporacions i persones que ja n’havien format part durant el període anterior. Núria Basi ha estat des del 2019 vicepresidenta del Patronat de la Fundació.

Núria Basi (Barcelona, 1953), llicenciada en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona, és una reconeguda empresària i promotora social. Actualment és presidenta de Basi-Group, empresa familiar que gestiona diverses marques del sector tèxtil i complements, com Armand Basi, que va fundar el seu pare. Expresidenta i actual vocal del col·lectiu de dones empresàries Grup Set, ha estat membre de diverses institucions del món econòmic i social, com el Cercle d’Economia, la Cambra de Comerç Francesa de Barcelona, la Fundació Internacional de la Dona Emprenedora (FIDEM), l’Institut Guttman, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), la Fundació Pasqual Maragall, l’Associació Espanyola Contra el Càncer, el Consell Social de la UPF o la Fundació Acollida i Esperança, entre d’altres. Al llarg de la seva trajectòria professional i social també ha rebut diversos guardons, com el premi Respon.cat a la seva trajectòria en responsabilitat social empresarial o el guardó International Women's Entrepreneurials Challenge que atorga l’organització internacional IWEC Foundation.

Apart del canvi a la presidència, la Fundació Pere Tarrés ha incorporat Oriol Pinya, CEO d’Àbac Capital, com a nou vicepresident. També s’han incorporat al Patronat en qualitat de vocals: Gisela Valderrama (directora general de Climava), Inés de Caralt (psicòloga), Ernesto Moreno (exdirectiu de SegurCaixa) i Francesc Figueras (professional de la Delegació de Pastoral de Joventut)

La funció del Patronat de la Fundació Pere Tarrés és vetllar pel compliment de la missió, la visió estratègica i les finalitats establertes en els estatuts de l’entitat, tot assegurant la seva sostenibilitat. El Patronat es reuneix amb l’objectiu de contrastar els diferents programes de la Fundació, suggerir noves línies d’activitat i estudiar i aprovar els pressupostos, el tancament econòmic i documents com l’Ideari o el Codi ètic. Alguns membres del Patronat donen suport també a l’entitat en la recerca de recursos econòmics, en la representació institucional, orientant la direcció o facilitant relacions d’interès per a l’entitat.

El càrrec de patró de la Fundació Pere Tarrés és honorífic i sense compensació econòmica. La proposta de la presidència, així com de la resta de càrrecs, recau en els membres del Patronat. L’elecció és després comunicada al Cardenal Arquebisbe de Barcelona per al seu nomenament.

Amb les noves incorporacions, el Patronat de la Fundació estarà composat durant els propers quatre anys per les següents persones procedents dels àmbits acadèmic, social, empresarial i religiós: Núria Basi i Moré (presidenta), Oriol Pinya i Salomó (vicepresident), Pare Josep F. Marià Serrano, SJ. (consiliari), Christian Terribas i Sala (secretari), Anna Sansalvadó i Alsina (vicesecretària), Gisela Valderrama i Lombarte (vocal), Inés de Caralt i Casanova (vocal), Constantí Serrallonga i Tintoré (vocal), Ernesto Moreno i Caballero (vocal), Pare Jordi Lleixà i Jané, SDB (vocal), Miguel Vidal-Quadras i Trias de Bes (vocal), Mauricio Canals i Ramoneda (vocal) i Francesc Figueres Gudàs (vocal).