Notícies

La Fundació Pere Tarrés recapta 42.250 euros per a la rehabilitació del Centre Socioeducatiu del Raval en el seu sopar solidari anual

La Fundació Pere Tarrés recapta 42.250 euros per a la rehabilitació del Centre Socioeducatiu del Raval en el seu sopar solidari anual

28.11.22

La sisena edició del sopar solidari de la Fundació Pere Tarrés va recaptar el passat dijous 42.250 euros, que es destinaran a la rehabilitació dels espais del Centre socioeducatiu Raval de l’entitat amb l’objectiu de millorar l’acció social i educativa que realitza amb 110 nens i nenes en situació de vulnerabilitat.

Els diners recaptats s’han aconseguit gràcies a les aportacions de més de 40 empreses i nombroses persones a títol particular. El xec amb la quantitat recollida es va lliurar simbòlicament als educadors i educadores del Centre socioeducatiu Raval durant el sopar, que impulsa cada any l’Agrupació d’Amics de la Fundació Pere Tarrés i que enguany es va celebrar al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB)  i va aplegar més de 300 persones.

L’acte va començar amb les intervencions de la membre de l’Agrupació d’Amics de la Fundació Pere Tarrés, Marta Sabater, i del director general de la Fundació Pere Tarrés, Josep Oriol Pujol, que va centrar el seu discurs en la lectura d’una carta real d’agraïment enviada per la directora d’un casal d’estiu de la Fundació per a infants en situació de vulnerabilitat. En la carta l’educadora relata la dura però gratificant experiència d’haver passant un estiu acompanyant i guarint emocionalment infants que viuen diàriament situacions extremadament difícils. “Els monitors som molt més que algú que juga amb els nens o fa manualitats: els miro als ulls, els escolto, m’enfado amb ells, crido, ric i ploro amb ells, m’estiro al terra amb ells fins que se’ls hi passa la rebequeria i, sobretot, realment els acabo estimant, i ells ho noten”, explica la carta, que conclou: “Ser monitor de lleure és molt més que fer jugar als infants, ser un bon monitor no és només una feina,  és una forma de vida. Els monitors juguem però sobretot eduquem, escoltem i estimem a tots i cada un dels infants que tenim al nostre càrrec.” Per la seva banda, el president de l'Agrupació d'Amics de la Fundació, Francesc Lacasa, i el president de la Fundació Pere Tarrés, Enric Crous, van ser els encarregats de tancar el sopar amb un agraïment a les aportacions de particulars i empreses que van participar en l’acte.

El gener de 2021, la Fundació Pere Tarrés va assumir la titularitat i la gestió de l’activitat iniciada per la Fundació Social del Raval, una entitat nascuda el 2001 per donar suport educatiu i emocional a infants i joves en situació vulnerable al voltant de la Parròquia de la Mare de Déu del Carme, a Barcelona amb el nom de Centre Socioeducatiu del Raval.

Els 42.250 euros serviran per reformar i repintar alguns dels espais del centre socioeducatiu, a més d’adequar la terrassa i les escales i renovar la instal·lació elèctrica. L’objectiu és convertir l’espai en un lloc més confortable i segur i millorar la qualitat de l’acció social i educativa que s’hi realitza.

La sisena edició del sopar solidari va ser possible gràcies a la col·laboració de nombrosos particulars i al suport del CCIB-Fira Barcelona i de les empreses i institucions següents: Abac Capital, AGM Abogados, AIO Health Pro, Alfa Instal·lacions, Armand Basi, Audiconsultores, Bonpreu Esclat, Catalana Occidente, CDM Consultores, Climava, Colonial, Construccions Sabater, Deloitte, Distribuidora Joan, Estabanell Energia, ETL Global, EY, Fundació Damm, Fundació La Caixa, Fundación AON, HP, ICSA Grupo, Intermas, Irestal, Juve&Camps, Mes Advocats, Motocard, Oikosvia Arquitectura, Original Soft, Pedial, Pleta Auditors, Practica Legal Global Corporate, Pronokal Group, Solvetia, Suma Capital, Universitat Ramon Llull i Villa Reyes.