Notícies

Dos nous cicles formatius de la Fundació permeten millorar l’acompanyament dels infants i dels més vulnerables

Dos nous cicles formatius de la Fundació permeten millorar l’acompanyament dels infants i dels més vulnerables

22.09.23

La Fundació Pere Tarrés ha posat en marxa aquest curs els cicles formatius d’Integració Social i Educació Infantil amb una seixantena d’alumnes. “Els dos àmbits d’aquests estudis estan alineats a les àrees de treball a les quals la Fundació es dedica, com ara centres socioeducatius i projectes educatius i socials com les escoles bressol”, comenta Sonia Fajardo, directora de Formació Professional, Acadèmica i Inserció laboral al centre de formació de la Fundació Pere Tarrés.

Durant el curs 2023-2024, prop d’una trentena d’alumnes estudien Integració Social al centre de formació de la Fundació (c. Carolines, 20, de Barcelona). També uns 30 alumnes es formen en Educació Infantil. Tot i aquesta xifra d’abast, encara queden places disponibles per inscriure’s tant a Integració Social com a Educació Infantil.
 

Aquesta oferta formativa està basada en els valors que inspiren la Fundació Pere Tarrés, orientats també cap al món professional i amb una metodologia pràctica, que permet, ja durant el transcurs dels cicles formatius, anar aplicant els coneixements apresos. 

La Fundació Pere Tarrés respon, amb aquests dos cicles, a una necessitat social caracteritzada per un context socioeconòmic de crisi que fa augmentar la situació de vulnerabilitat de moltes persones. De fet, Integració Social i Educació Infantil són dos dels tres cicles més demandats a Catalunya, i responen a l’alta demanda de la formació professional com a opció per trobar feina de forma ràpida, més valorada, tecnificada i digitalitzada, a més de ser un una via directa per continuar formant-se a la universitat des d’un posicionament professional previ. 

Els dos cicles també ofereixen la possibilitat de cursar-los en format dual. Un model que té grans potencialitats com augmentar la inserció laboral dels estudiants, afavorir l’aplicació i la transferència del coneixement i millorar les competències a través de l’experiència directa i pràctica. 

Amb aquesta novetat, el centre de formació professional integrada es consolida, juntament amb els cursos de formació ocupacional i contínua ja existents. “Ara sí: pràcticament tots els itineraris formatius, de certes especialitats dels serveis a les persones i comunitat, es poden fer a la nostra entitat, des d'un curs de premonitors fins a un màster universitari”, explica Rafael Ruiz de Gauna, director de l’àrea de Formació, Consultoria i Estudis de la Fundació Pere Tarrés. 

Així doncs, la Fundació fa un pas endavant en el servei d’acompanyar persones mitjançant la formació de professionals dels sectors educatius i socials.