Notícies

Els estudiants de la Facultat Pere Tarrés pregunten als candidats electorals sobre les seves polítiques socials

Els estudiants de la Facultat Pere Tarrés pregunten als candidats electorals sobre les seves polítiques socials

Comparteix la notícia

Etiquetes

08.05.23

Els estudiants de primer curs de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (Universitat Ramon Llull) han participat en el primer debat electoral en matèria de política social amb representants dels partits que concorren a les properes eleccions municipals a Barcelona. Els diferents membres de les candidatures que es presenten a la ciutat han explicat durant 10 minuts quines eren les polítiques públiques en matèria social de cadascun dels partits i després els joves han pogut fer-los-hi preguntes.

D’entre les principals preguntes formulades en destaquen diverses sobre el bullying a les aules i l’abordatge de la salut mental. Pel que fa al bullying, tots els candidats han coincidit que cal fer “molta pedagogia i molta prevenció” i que aquest tema s’ha d’abordar de manera “integral” amb tots els agents implicats treballant “alhora” i des d’una “perspectiva integral de ciutat”. Pel que fa a la salut mental, tots els polítics han coincidit també en la necessitat de trobar “solucions consensuades i globals” i d’abordar la salut mental des del sistema públic.

El debat ha comptat amb la presència dels portaveus especialistes en política social dels partits amb representació municipal com ara Montserrat Benedí (ERC), Gemma Tarafa (Barcelona en Comú), Joan Ramon Riera (PSC), Neus Munté (Junts), Isabel Sanz (PP) i Marilén Barceló (Valents). El professor de política social de la Facultat, Roger Buch, ha moderat l’acte

A més, els joves també han pogut interpel·lar els polítics sobre les seves propostes d’habitatge; pobresa; les desigualtats socials; les persones amb risc d’exclusió social; les noves realitats de família; els drets del col·lectiu LGTBI; el voluntariat; les polítiques de joventut; feminismes; les persones sense llar; la soledat no volguda; la llei de dependència, l’abandonament escolar o la lluita contra la precarietat; entre d’altres.