Notícies

La Fundació Pere Tarrés, distingida amb la Creu de Sant Jordi

La Fundació Pere Tarrés, distingida amb la Creu de Sant Jordi

Comparteix la notícia

13.04.16

La Fundació Pere Tarrés ha estat distingida amb la Creu de Sant Jordi, un dels màxims reconeixements que pot rebre una entitat o persona per part de la Generalitat de Catalunya. La Fundació forma part del total de 27 personalitats i 13 entitats que rebran enguany aquesta distinció creada l´any 1981 amb la finalitat de reconèixer persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya, en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.

La Generalitat de Catalunya ha distingit la Fundació Pere Tarrés “pel conjunt del seu treball en el foment de l’educació en el temps lleure, el voluntariat, la millora de la intervenció social i l´enfortiment del teixit associatiu”. I també ha posat en relleu que entre les nombrosos serveis de la Fundació, gestiona una àmplia xarxa d’albergs i cases de colònies i disposa de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés dins de la Universitat Ramon Llull.

“Malgrat que el nostre compromís social i educatiu no té com a finalitat aconseguir premis ni reconeixements, distincions com la Creu de Sant Jordi ens encoratgen a seguir treballant perquè tots els infants, independentment de la seva situació familiar, social o econòmica, visquin com a nens i creixin com a persones”, ha afirmat Antoni Millet, president de la Fundació Pere Tarrés.

“Ha estat una sorpresa, que vam conèixer fa uns dies per veu del Conseller de Cultura, que en cap cas havia estat proposada ni per la pròpia entitat ni per cap persona propera a la institució. Això ens fa estar-ne especialment satisfets.”, ha manifestat Josep Oriol Pujol i Humet, director general de la Fundació Pere Tarrés, que ha agraït la tasca a tot el personal de la Fundació que ha fet possible aquest reconeixement públic.

Persones beneficiàries

Com a entitat de lleure més gran de Catalunya, l’acció social i educativa de la Fundació Pere Tarrés ha beneficiat a 437.770 persones durant l’any 2015. A través de 182 centres d’esplai federats, 3.793 monitors han atès a 17.717 d’infants. El suport de la Fundació a la xarxa de 22 centres socioeducatius ha permès atendre a 2.006 participants en situació de vulnerabilitat social.

Els projectes solidaris “Ajuda’ls a créixer” de la Fundació Pere Tarrés han aconseguit que 7.050 nens i nenes de famílies amb dificultats socioeconòmiques puguin participar en activitats de lleure durant tot l’any a través dels centres socioeducatius diaris, de les colònies escolars i de les colònies i casals d’estiu durant el 2015.

El compromís educatiu i social de la Fundació es fa present també amb la formació dels voluntaris i professionals que fan intervenció socioeducativa. Així, durant el 2015, s’han capacitat 20.308 alumnes en cursos de lleure i acció social i 882 estudiants s’han format en els graus d’Educació Social i Treball Social i diferents màsters i postgraus de la Facultat d’Educació Social i Treball Social de la Universitat Ramón Llull.

La naturalesa variada de serveis, projectes i activitats que realitza la Fundació configura un equip humà molt divers format per professorat, personal de gestió, monitors i monitores, educadors i educadores. L’any passat 4.476 persones han format part de l’equip de la Fundació i 4.437 voluntaris que han col·laborat amb el projecte educatiu i social.

Els valors: educació, compromís, responsabilitat i entusiasme

L’acció de les persones que formen part de la Fundació Pere Tarrés està arrelada en els valors de l’humanisme cristià. El compromís educatiu i social de la Fundació la porta a treballar per la persona i la comunitat des de la pau, l’amor, la llibertat, la justícia i la veritat. L’actuació d’aquests valors es concreta en l’educació, el compromís, la responsabilitat i l’entusiasme. La Fundació entén l’educació com l’eix de la seva missió i la millor forma d’acompanyar, apoderar i ajudar a créixer a les persones. La Fundació està compromesa amb la transformació social vers la igualtat i la justícia social i promou una manera de fer rigorosa, responsable i de qualitat. La implicació de la Fundació, apropant-se als altres amb honestedat i entusiasme, determina el que fa, es i vol esdevenir.

La Fundació Pere Tarrés és una entitat no lucrativa d´acció social i educativa que va iniciar la seva activitat l’any 1957 en el marc de Càritas amb la finalitat de promoure l’educació en el lleure d’infants i adolescents. Amb el temps, la seva acció s’ha ampliat a altres àmbits de l’acció social com ara la formació, la recerca i la gestió.