Notícies

Creix el nombre de famílies que gaudeixen d’activitats de lleure educatiu en cases de colònies durant les vacances

Creix el nombre de famílies que gaudeixen d’activitats de lleure educatiu en cases de colònies durant les vacances

Comparteix la notícia

Etiquetes

Famílies  

04.08.22

Anar de colònies és una experiència única i educativa per als infants, adolescents i joves, però també ho pot ser per als seus familiars. Amb aquesta reflexió, la Fundació Pere Tarrés va decidir fa uns anys engegar el programa “Vacances en Família” perquè els nens i les nenes tinguin l’experiència de viure unes colònies amb els seus familiars. Des de llavors, la demanda per poder participar en aquesta iniciativa no ha aparat de créixer.

Des del 30 de juliol fins al 27 d’agost les famílies podran viure l’aventura de passar les vacances en una casa de colònies o alberg de la Fundació Pere Tarrés. De moment, amb les reserves encara obertes, ja hi ha 3.828 pernoctacions confirmades, una dada que suposa un increment del 17% respecte al mateix període de l’any passat quan en aquesta mateixa època eren de 3.273. De fet, amb el nombre de reserves d’enguany ja s’ha superat totes les que es van registrar l’estiu del 2021, quan es van comptabilitzar un total de 3.797.

Són unes vacances on es dorm en llitera, es fan excursions, gimcanes, esports, jocs i, per suposat, també es contemplen les estrelles, ja que es fan activitats nocturnes d’astronomia. Aquesta iniciativa s’engloba en el marc de l’educació en el lleure, per la qual cosa els monitors i monitores especialitzats en aquest model de vacances preparen activitats que portin tant a infants, adolescents, joves i adults a viure experiències amb sentit, a adquirir nous coneixements i valors en un ambient lúdic i familiar.

Per tant, més és enllà de ser unes vacances divertides, també són educatives, així com de descoberta de l’entorn i de les riqueses naturals que envolten a les nou cases i albergs que la Fundació Pere Tarrés disposa per a “Vacances en Família” a Llívia (Cerdanya), Calafell (Baix Penedès), Cases d’Alcanar (Montsià), Avinyó (Bages), La Pobla de Lillet (Berguedà), Salardú (Vall d’Aran), Rialp (Pallars Sobirà), Guàrdia de la Noguera (Noguera) i Cantonigròs (Osona).

Precisament, el fet que les cases de colònies estiguin en paratges naturals de Catalunya, també permet fer unes vacances de proximitat, de descoberta de l’entorn i sostenible amb el medi ambient, tal com explica el director del Servei Colònies de Vacances (SCV), Albert Riu.

“És una proposta educativa on les famílies no només passen les vacances juntes de colònies enmig de la natura, sinó que també és una oportunitat de fer turisme sostenible i de proximitat”, explica Riu.

A més, en aquestes cases de colònies es conviu amb altres famílies, per la qual  es fomenta un ambient de comunitat atès que permet que els nens, nenes i adults interactuïn amb membres d’altres famílies, amb qui comparteixen àpats, activitats, temps, converses, en resum, experiències inoblidables, que fomenten la relació, els vincles i l’amistat.

Finalment, cal destacar la bona valoració de les famílies que han participat en aquest model de vacances. En concret, les que ho van fer l’estiu passat van puntuar-les amb un 4,9 sobre 5, segons l’enquesta de satisfacció. Entre els principals aspectes, les famílies van valorar positivament els entorns naturals, els espais de les cases i el servei rebut. També obtenen una valoració molt alta els monitors/es que els acompanyen així com l’interès i qualitat de les activitats realitzades.

Com a novetat d’enguany, les persones interessades en aquesta modalitat de vacances poden fer la reserva online a través de la web de la Fundació Pere Tarrés. D’aquesta manera, es vol agilitzar i fer més senzill el procés de la reserva d’aquelles famílies que volen tenir l’experiència de viure unes colònies tots junts amb activitats de lleure per a grans i petits.