Notícies

Conveni entre la Fundació Pere Tarrés i l’Associació contra el càncer per promoure hàbits saludables en infants en situació de vulnerabilitat

Conveni entre la Fundació Pere Tarrés i l’Associació contra el càncer per promoure hàbits saludables en infants en situació de vulnerabilitat

Comparteix la notícia

Etiquetes

Salut  

11.11.22

Promoure a través del lleure l’adopció d’hàbits de vida saludable i la promoció d’entorns per a la prevenció del càncer en infants i adolescents en situació de vulnerabilitat. Aquest és el principal objectiu del conveni de col·laboració que han signat la Fundació Pere Tarrés i l’Associació contra el càncer de Barcelona.

Segons l’acord, les dues entitats organitzaran conjuntament activitats per assolir aquest objectiu de sensibilització i adquisició d’hàbits saludables a través de l’educació no formal i en el lleure i de manera específica adreçades a infants de contextos vulnerables. Per la seva banda, la Fundació Pere Tarrés també es compromet a donar suport i difondre les campanyes que l’Associació contra el càncer emprengui en benefici dels afectats per aquesta malaltia o que tinguin com a objectiu la prevenció i la promoció de la salut, així com a informar, sensibilitzar i col·laborar en accions d’incidència política per combatre l’estigma i la situació de vulnerabilitat que suposen aspectes com la vellesa, la soledat no desitjada o el càncer.

El marc de col·laboració entre les dues entitats també preveu, entre d’altres aspectes, treballar per la formació i acompanyament de les persones cuidadores no professionals d’una persona malalta de càncer i cooperar per a la detecció i abordatge del càncer en la població oncològica gran en situació de vulnerabilitat, especialment aquella que es trobi aïllada i en circumstància de soledat no desitjada, així com desenvolupar activitats educatives i socioculturals per millorar la qualitat de vida de pacients i familiars.

L’Associació contra el càncer de Barcelona té com a objectiu la lluita contra el càncer mitjançant el desenvolupament d’activitats de divulgació, prevenció, investigació, formació i assistencial. Per la seva banda, la Fundació Pere Tarrés, centrada en la promoció de la persona especialment en el lleure educatiu infantil i juvenil i l'educació social, desenvolupa també projectes relacionats amb la salut i la comunitat des d’una perspectiva de prevenció, inserció social, consultoria i investigació, per la qual cosa podrà aportar a aquesta lluita una visió comunitària i des del desenvolupament de la persona.

El director general de la Fundació Pere Tarrés, Josep Oriol Pujol, i el president de l’Associació contra el càncer de Barcelona, Laureano Molins, van certificar la signatura del conveni.