Notícies

La Fundació Pere Tarrés i Foment signen un conveni per contribuir al benestar dels infants en situació vulnerable

La Fundació Pere Tarrés i Foment signen un conveni per contribuir al benestar dels infants en situació vulnerable

Comparteix la notícia

Etiquetes

Infància  

14.03.24

El President de Foment del Treball Nacional, Josep Sánchez Llibre, i la presidenta del Patronat de la Fundació Pere Tarrés, Núria Basi, han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de potenciar els programes educatius i socials adreçats a infants en situació de vulnerabilitat.

Segons estableix el conveni, Foment divulgarà entre les seves empreses associades la possibilitat de col·laborar en les necessitats dels prop de 6.000 nens i nenes de famílies en situació vulnerable que assisteixen cada tarda en sortir de l’escola a un dels centres socioeducatius de la xarxa solidària que la Fundació Pere Tarrés coordina arreu de Catalunya. Entre les necessitats a cobrir s’inclouen el material escolar necessari, persones voluntàries per fer reforç escolar, tractaments de salut bucodental com pròtesis o ortodòncies, regals per Nadal i altres despeses com els autocars per a sortides d’estiu o de cap de setmana dels nens i nenes dels centres.

L’acord també inclou la col·laboració de Foment per fer que l’empresariat se sensibilitzi i doni el seu suport a accions com els casals i colònies d’estiu per a infants en situació de vulnerabilitat (costos de les mateixes i dels materials necessaris per als propis infants com banyadors, tovalloles, motxilles o cremes solars, entre d’altres) o bé participar en el sopar solidari de la Fundació Pere Tarrés, una iniciativa solidària anual que té com a objectiu recaptar fons per a diversos projectes socials de l’entitat.

Una altra línia que Foment també potenciarà entre les seves empreses associades és la possibilitat d’oferir beques adreçades a alumnes amb un bon expedient acadèmic però sense recursos que estudien els cicles formatius d’Educació Infantil i d’Integració Social de la Fundació o els graus universitaris d’Educació Social i Treball Social de la Facultat Pere Tarrés.

Finalment, l’organització empresarial també col·laborarà en la cerca de recursos per poder realitzar estudis socials i d’efectivitat de l’acció socioeducativa vers els infants amb dificultats especials que tant l’àmbit de Consultoria i Estudis de la Fundació com la Facultat Pere Tarrés duen a terme.

Aquesta col·laboració mostra el compromís de Foment del Treball i la Fundació Pere Tarrés amb el desenvolupament social i educatiu de la infància i la joventut més vulnerables.