Notícies

La Fundació Pere Tarrés rep el reconeixement de l’Ajuntament de Barcelona per donar feina a persones en situació de vulnerabilitat

La Fundació Pere Tarrés rep el reconeixement de l’Ajuntament de Barcelona per donar feina a persones en situació de vulnerabilitat

Comparteix la notícia

Etiquetes

Formació  
Famílies  

06.06.23

La Fundació Pere Tarrés ha estat guardonada amb el Segell Làbora en reconeixement a la seva tasca com a Empresa Responsable pel foment de l’ocupació de les persones en situació de vulnerabilitat amb especial dificultat d’accés al mercat de treball. Aquest distintiu l’atorga la regidoria de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona i té com a objectiu principal millorar la tasca d’ocupació de les persones en situació de vulnerabilitat o risc d’exclusió social.

Durant el 2022, la Fundació Pere Tarrés s’ha presentat a una convocatòria pública per poder contractar durant un any, a través del Programa Làbora, a quatre persones en situació de vulnerabilitat. Després d’estar tot l’any treballant en el marc d’aquest programa, 3 d’aquestes quatre persones, dues dones i un home, han estat finalment contractades per la Fundació. Un dels requisits per ser contractats era ser aturats de llarga durada i l’altre, estar inscrit al SOC com a sol·licitant d’ocupació.

La Caterina Guardiet s’ha quedat treballant a Formació, Consultoria i Estudis mentre que l’Evangelina Guarneros ho fa a Programes Educatius i Socials. Totes dues estan a la franja d’edat entre 45 i 55 i es van quedar sense feina just quan va començar la pandèmia. Les dues s’han mostrat “molt agraïdes” a la Fundació Pere Tarrés, especialment al tutor que els fa fer el seguiment, per donar-los aquesta oportunitat. Consideren que el programa Làbora, funciona, i malgrat que només s’hi pot accedir si és a través dels serveis socials municipals “val la pena intentar-ho” -afirmen-.

Tant la Caterina com l’Evangelina reconeixen que el més difícil és fer el primer pas i demanar ajuda, però un cop van ser acceptades al programa (després de diverses entrevistes) estan “molt contentes de la feina que fan ara”.

L’Ajuntament de Barcelona ha atorgat aquest distintiu a la Fundació Pere Tarrés per la seva “gran contribució a l’hora de generar oportunitats perquè les persones en situació de vulnerabilitat de Barcelona tinguin accés al mercat laboral”. Durant el primer trimestre de 2024 es farà un acte solemne de reconeixement a totes les empreses col·laboradores de Làbora amb l’objectiu de continuar “enfortint el vincle entre el programa i el teixit empresarial de la ciutat”.

El Programa Làbora està concebut com un servei destinat a preparar i acompanyar les persones en risc d’exclusió sociolaboral en l’assoliment de les competències necessàries per a la recerca de feina i està impulsat per l’Institut Municipal de Serveis Socials en col·laboració amb la Federació d’Empreses d’Inserció de Catalunya, la Creu Roja i diverses Entitats Catalanes d’Acció Social.