Notícies

Comencen les primeres activitats de lleure d’estiu

Comencen les primeres activitats de lleure d’estiu

23.06.22

Com cada any, amb l’acabament del curs escolar tornen els casals, colònies, campaments i la resta d’activitats de lleure educatiu d’estiu. Avui han arrencat les primeres activitats d’estiu de la Fundació Pere Tarrés i dels seus centres socioeducatius i esplais federats, que globalment esperen una participació superior als 35.000 infants, tan alta com el 2019, el primer any previ a la pandèmia. Els primers en donar el tret de sortida a la temporada han estat una trentena de nois i noies del Centre d’Esplai Can Colapi de Sabadell, que s’han aplegat avui a primera hora del matí al Parc Catalunya de la localitat, equipats amb pesades motxilles i plens d’il·lusió, i han pujat a l’autocar per gaudir dels primers campaments d’estiu. Pocs minuts després, marxaven acomiadant-se de les seves famílies des de la finestra del vehicle per gaudir d’uns dies en un càmping de Port de la Selva. 

Aquest any, les activitats de lleure educatiu tindran un cop més una funció de recuperació emocional, després de dos anys de pandèmia que han deixat seqüeles psicològiques i en la salut mental en els infants i joves. A més, a la crisi del covid-19 se n’ha sumat una de nova, la generada per la guerra a Ucraïna, que ha disparat la inflació i els preus de la cistella de la compra i ha generat noves dificultats a les famílies més vulnerables. Per això, és més important que mai que cap infant es quedi sense el seu dret a gaudir de les activitats de lleure aquest estiu. Les activitats d’educació en el lleure són una experiència única de creixement per als infants, adolescents i joves que contribueixen al seu desenvolupament personal i emocional i on adquireixen competències educatives i socials, hàbits i valors que seran clau en la seva vida personal i professional.  

El Centre d’Esplai Can Colapi no serà l’únic vinculat al Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés que en els pròxims dies comenci les seves activitats de lleure. Aquest dissabte 25 de juny, una cinquantena de nens i nenes del Centre d’Esplai Trencaclosques, a Barcelona, comencen també les seves colònies d’estiu. Amb tot, el gran gruix de colònies i casals a Catalunya s’iniciaran la setmana vinent. Dilluns 27 de juny, per exemple, arrenquen la totalitat dels casals que organitza la Fundació Pere Tarrés a Catalunya i les Illes Balears.

Beques per a infants de famílies vulnerables i refugiades

Una les prioritats d’aquest estiu tornarà a ser assegurar l’equitat social perquè cap infant es quedi sense participar en les activitats de lleure. Una necessitat que cada estiu la Fundació Pere Tarrés intenta cobrir amb la campanya “Cap infant sense colònies”. L’any passat, la Fundació per Tarrés va becar 5.249 infants perquè poguessin participar en casals i colònies, i enguany s’espera que la xifra podria arribar als 6.000 per l’increment de les dificultats econòmiques de les famílies.

A més, enguany, la Fundació obre una nova línia de beques adreçada específicament als infants de famílies refugiades de la guerra d’Ucraïna.