Notícies

La Fundació Pere Tarrés i la Fundació Sa Nostra col·laboren per oferir activitats de lleure a 150 infants en situació de vulnerabilitat

La Fundació Pere Tarrés i la Fundació Sa Nostra col·laboren per oferir activitats de lleure a 150 infants en situació de vulnerabilitat

Comparteix la notícia

Etiquetes

10.07.20

Uns 150 infants i joves de famílies en situació de vulnerabilitat participen des del passat 29 de juny en les escoles d’estiu que la Fundació Pere Tarrés organitza enguany a Palma. Són unes activitats de lleure educatiu que l’entitat pot oferir gràcies a la col·laboració de la Fundació Sa Nostra Caixa de Balears.

Les dues fundacions han arribat per segon any consecutiu a un acord de col·laboració pel qual Sa Nostra, fundació social, educativa, cultural i mediambiental resultant del procés de transformació de la Caixa d’Estalvis i Mont de Pietat de les Balears, ofereix a la Fundació Pere Tarrés els espais de Can Tàpera i el Club de Majors de Son Gotleu per tal que s’hi puguin celebrar les escoles d’estiu de Can Tàpera i Can Gotleu. La cessió d’aquestes instal·lacions ha permès oferir espais en condicions i més places becades per a famílies en situació de vulnerabilitat.

Segons l'informe "Hàbits" elaborat per la consultora espanyola AIS Group amb indicadors econòmics i sociodemogràfics d’aquest mateix any, un 19,1% dels nens i nenes de les Illes Balears es troba en risc de pobresa. És per això que des de la Fundació Pere Tarrés considerem esencial poder facilitar a aquestes infants i joves i a les seves famílies activitats de lleure educatiu que els han de permetre millorar les competències educatives i professionals i trencar el cercle de pobresa. Per la Fundació Pere Tarrés, el lleure és un accelerador de competències que ajuda l’infant en el seu aprenentatge a l’escola i en el seu creixement com a persona. Les escoles d’estiu també suposen un important suport per a aquestes famílies en situació de desavantatge social, ja que durant el període vacacional, moltes tenen importants dificultats de conciliació familiar, situació que deixa els menors desatesos.

Les activitats que es promouen en les activitats d’estiu que la Fundació Pere Tarrés celebra a Palma amb el suport de la Fundació Sa Nostra tenen com a principal objectiu promoure la inserció educativa i social d’aquests col·lectius. En les escoles d’estiu es dona continuïtat a la tasca d’atenció i seguiment pedagògic i psicològic que l’entitat ja realitza en els seus centres educatius al llarg de l’any. S’hi duen a terme diverses activitats de lleure a través del joc on es treballen les competències educatives, però sobretot emocionals i relacionals dels infants i joves, especialment afectades en l’actual context derivat del confinament i de la pandèmia. Les activitats també inclouen esmorzar i dinar, amb la qual cosa es pot garantir almenys un àpat saludable al dia a aquests infants i joves.

A banda de la Fundació Sa Nostra, les activitats d’aquest estiu son possible també gràcies a l’aportació del Govern de les Illes Balears a partir de les subvencions del 0,7% per altres finalitats socials.

Mesures higienicosanitàries

D’altra banda, cal no oblidar que malgrat que aquest any el lleure continuarà sent el gran protagonista, la seguretat de les activitats també ocuparà un paper rellevant. La Fundació Pere Tarrés ha adaptat totes les activitats i instal·lacions on organitza casals i escoles d’estiu als protocols i normatives decretats per les autoritats sanitàries per a prevenir el Covid-19. Algunes de les mesures de seguretat i higiene que s’estan aplicant des del primer dia en les escoles d’estiu i que es mantindran durant tot l’estiu són la presa de temperatura dels infants, l’entrada per torns a les instal·lacions, les mascaretes, la higiene recurrent de mans, la distància física entre els infants i la distribució en grups reduïts per tal d’evitar contagis.

En aquest sentit, les escoles d’estiu també tindran la funció d’educar en els hàbits de la “nova normalitat”, pel fet que seran espais on els infants podran retrobar-se amb els amics, desconnectar de la situació actual i aprendre com comportar-se seguint les normes del distanciament físic.

La Fundació Pere Tarrés a Mallorca

El 2016, la Fundació Pere Tarrés va obrir una delegació a Mallorca per impulsar l’acció dels centres d’esplai de l’illa, que fins al moment havien integrat el GDEM i que passaven a formar part del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC). Actualment, 15 centres d’esplai ja s’han adherit al MCECC-Fundació Pere Tarrés i s'ha obert 2 centres socioeducatius propis. Des d’aquesta delegació també s’impulsen projectes educatius i socials a Balears.