Notícies

En marxa els casals becats de la Fundació Pere Tarrés, en els quals participaran més de 700 infants en situació de vulnerabilitat

En marxa els casals becats de la Fundació Pere Tarrés, en els quals participaran més de 700 infants en situació de vulnerabilitat

31.07.23

Aquest matí la Fundació Pere Tarrés ha reobert les portes de l’Escola Vedruna Àngels de Barcelona a més d’una seixantena de nens i nenes que participen en un dels casals becats que la Fundació organitza al llarg del mes d’agost a Catalunya i les Balears. En total, es preveu que siguin més de 700 els infants, adolescents i joves de famílies en situació de vulnerabilitat els que podran participar i gaudir d’aquesta modalitat de lleure socioeducatiu, acompanyats per una vuitantena de monitors i monitores.

Després de l’inici la setmana passada de les colònies becades, així han arrencat avui aquests casals adreçats específicament a infants de famílies amb dificultats socials, els quals, en moltes ocasions, si no participessin en una activitat becada, es quedarien tot l’estiu a casa.

Amb els casals i les colònies becades en marxa, la Fundació Pere Tarrés ja té activades totes aquelles activitats dirigides a infants de famílies en situació de vulnerabilitat que s’emmarquen en la campanya “Cap infant sense colònies”. En el context d’aquesta campanya, la Fundació aplega les donacions d’empreses, administracions, ciutadans a títol particular i aportacions pròpies per fer possible que milers d’infants i joves puguin gaudir al llarg de l’estiu de casals, colònies i altres activitats de lleure.

Poder participar en aquestes activitats d’estiu és molt important per a aquests infants i les seves famílies, ja que després de diverses crisis successives, la Fundació Pere Tarrés ha constatat com la pobresa s’ha cronificat. A més, a l’estiu la xarxa d’assistència social disminueix els seus recursos i aquests nens i nenes sovint estan sols a casa mentre els seus pares i mares treballen. Les activitats d’estiu que s’organitzen aquests dies són la continuació de l’acció preventiva que els centres socioeducatius, els centres d’esplai i altres recursos socials realitzen durant el curs.

Durant tot l’estiu, la Fundació Pere Tarrés preveu becar en total uns 6.300 infants en situació de vulnerabilitat social a través de la seva campanya solidària, més que cap altre any. Aquesta dada inclou els infants participants en les colònies i casals becats que comencen ara i fins a final d’agost, però també els que participen tot l’estiu en les activitats d’estiu dels centres adherits a la xarxa de centres socioeducatius de la Fundació i els infants becats puntualment en el marc dels casals i colònies ordinaris de la Fundació Pere Tarrés i del seu Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans.