Notícies

Campanya solidària de Nadal per potenciar programes socials i educatius per a 4.000 infants en situació vulnerable

Campanya solidària de Nadal per potenciar programes socials i educatius per a 4.000 infants en situació vulnerable

Comparteix la notícia

Etiquetes

Recursos

Participa en la campanya!

15.12.21

Un any més la Fundació Pere Tarrés posa en marxa la campanya de Nadal “Ajuda’ls a créixer” per tal d’aconseguir donatius en benefici dels infants amb dificultats socioeconòmiques. La col·laboració de les empreses i els particulars és un suport molt important perquè els 35 centres socioeducatius adherits a la Fundació Pere Tarrés segueixin duent a terme la seva acció social i educativa amb 4.000 nens i nenes en risc d’exclusió. Els donatius de particulars i empreses permeten fer possibles alguns projectes com els costos de tractaments bucodentals dels infants dels centres que no poden assumir les famílies, incrementar el nombre d’infants i adolescents atesos, les millores per dignificar sales i espais, entre d’altres.

Durant l’últim any s’ha constatat com ha augmentat de forma alarmant el malestar psicològic entre els infants i joves que participen cada dia en els centres socioeducatius que coordina la Fundació Pere Tarrés. La pandèmia i les consegüents restriccions han precaritzat encara més la situació de vulnerabilitat en què viuen les famílies, que tenen dificultats per accedir a recursos bàsics com l’alimentació i l’habitatge.

A causa de l’increment de pobresa infantil com a conseqüència, en part, de la pandèmia, 385.000 infants menors de 16 anys a Catalunya viuen en risc de pobresa, segons ha corroborat l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). D’aquesta manera, la Fundació Pere Tarrés vol continuar acompanyant, més que mai, prop de 4.000 nens, nenes i joves en risc d’exclusió social, incrementant el suport en els àmbits educatius i emocionals, dos pilars fonamentals en el seu creixement i desenvolupament, per protegir i garantir els seus drets com a infants en situació vulnerable.

En aquest sentit, la campanya de Nadal destina els recursos obtinguts als 35 centres socioeducatius, que acullen, com ja s’ha mencionat, a 4.000 infants cada tarda a la sortida de l’escola. El seu objectiu és que tots els nens i nenes tinguin les mateixes oportunitats que la resta d’infants i puguin desenvolupar-se i créixer de forma positiva, a través del reforç escolar, les activitats educatives i de lleure, el treball d’hàbits i l’acompanyament emocional i psicològic.

Joguines per a tots els infants

D’altra banda, la Fundació Pere Tarrés posa en marxa també en aquestes dates la seva campanya anual de recollida de joguines per a infants en situació de vulnerabilitat. Moltes d’aquestes famílies no tenen algunes de les seves necessitats bàsiques cobertes i no disposen tampoc de recursos per comprar joguines per Nadal o Reis. Les joguines recollides es faran arribar als centres socioeducatius perquè els nens i nenes que hi assisteixen puguin fer cagar el tió.

És per això que la Fundació Pere Tarrés, conscient que jugar i il·lusionar-se amb les tradicions nadalenques forma part del desenvolupament psicosocial de l’infant, engega cada any una campanya per recollir joguines, que és possible gràcies a la col·laboració de desenes d’empreses i particulars.

En aquest sentit, les aportacions es poden efectuar de diferents maneres. D’una banda,  empreses, entitats o particulars poden apadrinar una de les Cartes als Reis Mags que han preparat cada un dels centres amb les demandes de joguines i material escolar que necessiten. Les cartes han estat escrites pels infants d’aquests centres socioeducatius amb l’ajuda dels educadors i educadores. D’aquesta manera, les joguines i els materials que es demanen en les cartes tindran una perspectiva educativa i ajudaran al creixement de l’infant. D’altra banda, també es pot fer una aportació lliure de joguines i/o material escolar per als diferents equipaments de la Fundació Pere Tarrés o bé, un donatiu econòmic per ajudar a finançar els projectes solidaris que es porten a terme a la Fundació.

A continuació es pot visualitzar el vídeo de la campanya de recollida de joguines de la Fundació Pere Tarrés: https://www.youtube.com/watch?v=2ffmHNzs4lE

Solidaritat durant la pandèmia i el confinament

Durant el 2020, l’activitat solidària de l’entitat, agrupada en el projecte “Ajuda’ls a créixer”, ha permès becar les activitats de lleure de 8.848 infants en situació de vulnerabilitat. Des de l’inici de l’alerta sanitària, l’entitat ha treballat per cobrir les necessitats més bàsiques d’aquestes famílies. En aquest sentit, al llarg del 2020, i gràcies a donatius de particulars i empreses, la Fundació els ha pogut facilitar 811 tauletes, 39 pantalles i 450 targetes de connexió, a més de material higiènic i sanitari, com 10.572 mascaretes, 1.800 guants i 9.514 gels hidroalcohòlics.