Notícies

La Volunteca fa una crida a compartir dades entre les entitats que gestionen voluntariat

La Volunteca fa una crida a compartir dades entre les entitats que gestionen voluntariat

Comparteix la notícia

Etiquetes

13.06.24

La Volunteca, l'espai virtual impulsat per la Fundació Pere Tarrés i la Plataforma del Voluntariado de España que promou i gestiona el voluntariat i la millora de les entitats del tercer sector a escala estatal, ha celebrat avui, dijous, el seu acte anual. I ho ha fet al Palacio de Benacazón de Toledo, de la mà de la Plataforma del Voluntariado. Enguany, la jornada, que ha portat per títol "L'ús de les dades en les entitats de voluntariat: una porta d'accés a la millora de la gestió", s'ha centrat en els beneficis que aportaria un major ús compartit de la informació entre les entitats.

L'adjunt a la direcció de la Fundació Pere Tarrés, Rafael Ruiz de Gauna, ha obert l'acte reflexionant sobre la proactivitat de les entitats del tercer sector a col·laborar en aquesta qüestió: "Les organitzacions hem de ser més propenses a compartir les dades -amb les proteccions convenients- i cooperar entre nosaltres per millorar els serveis", ha compartit Ruiz de Gauna.

Durant el matí i el migdia, la trobada anual ha comptat amb la intervenció d'especialistes en la digitalització del tercer sector i amb representants d'entitats que gestionen voluntariat. Tots i totes les ponents, d'acord en "la necessitat de treballar de forma coordinada, operativa i eficient". Els portaveus de les principals organitzacions estatals han posat el focus en què l'ús compartit de dades ha de facilitar el nostre dia a dia, perquè "puguem treballar de forma optimitzada i eficaç".

Al migdia, el sociòleg Fabricio Busi, de la Fundació Pere Tarrés, ha compartit amb els assistents (tant presencials com virtuals) el projecte de transformació digital Puentes Digitales, com a exemple d'eina per a una gestió correcta de les dades. Busi ha explicat que habitualment qui necessita una major digitalització són les entitats mitjanes, que a través d'aquest projecte es formen en àmbits com la comunicació, el màrqueting, la tecnologia i l'ètica per treballar la seva cultura digital.

Durant l'esdeveniment han intervingut Tercer Sector Digital, Iniciativa Barcelona Open Data, Cruz Roja, ICONG, Associació SinergiaTIC, Plena Inclusión, ADACE, Fundació Pere Tarrés i Plataforma del Voluntariado de España.