Notícies

La Fundació Pere Tarrés triplica el 2022 l’ocupació a la casa de colònies de Mallorca

La Fundació Pere Tarrés triplica el 2022 l’ocupació a la casa de colònies de Mallorca

Comparteix la notícia

09.03.23

Després de dos anys marcats per les restriccions derivades de la covid-19, el 2022 es va dibuixar com l’any de la tornada a la normalitat. Durant l’estiu del 2021, les activitats de lleure van ser un dels principals motors socials i educatius a les Balears, però l’ús de la mascareta, les limitacions en els aforaments i el risc de contagi van continuar sent un fre tant per al turisme com per a les institucions i entitats de lleure socioeducatiu.

Sota el nou i recuperat paradigma de normalitat, la casa de colònies Binicanella de la Fundació Pere Tarrés va encarar el 2022 amb unes previsions molt més optimistes que en anys anteriors, que es van assolir i materialitzar amb escreix. En total, 1.553 persones van pernoctar a la casa situada a Bunyola, Mallorca, un 63,3% més que l’any anterior.

D’aquest més de miler i mig de persones, gairebé la meitat van ser infants i educadors/es procedents de centres escolars, un total de 705, un 58% més que al 2021. D’altra banda, destaquen també les 186 places cobertes pels infants i monitors/es de centres d’esplai i clubs federats al Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés (MCECC), on s’hi inclouen 11 esplais mallorquins, i pels infants i educadors/es socials dels centres socioeducatius Can Tàpera i Verge de Lluc, tots dos adherits a la Xarxa de Centres Socioeducatius de la Fundació Pere Tarrés.

Aquestes xifres, i si tenim en compte que només 189 places a Binicanella van ser cobertes per grups de turistes nacionals i internacionals, reflecteixen l’esperit amb el qual la Fundació Pere Tarrés va arribar a Mallorca l’any 2016: impulsar i prioritzar tant l’acció educativa general com l’acció socioeducativa vers la infància vulnerable a les Balears, especialment si tenim en compte que un de cada cinc infants a Palma de Mallorca, per exemple, viu en situació de pobresa, segons dades de Serveis Socials.

En aquesta línia, cal destacar que només durant el 2022, la Fundació Pere Tarrés va arribar atendre 458 infants a través de la seva acció social a les Balears: 78 a través de la seva xarxa de centres socioeducatius, 180 a través dels seus programes d’educació en el lleure per a col·lectius vulnerables i 200 a través dels seus casals i colònies d’estiu socials.

El director del Servei de Colònies i Vacances de la Fundació Pere Tarrés, Albert Riu i Mas, valora positivament la campanya d’estiu 2022: “Hem tingut una bona temporada i hem començat a fer-nos presents en el sector escolar de les Illes. Per nosaltres, és molt important poder oferir a les escoles i col·legis un equipament com Binicanella: una instal·lació que propicia experiències educatives de primer nivell i en un entorn privilegiat”. Riu també valora positivament el fet que “les escoles han valorat amb un 9,45 sobre 10 la satisfacció de l’experiència viscuda a Binicanella”.

Actualment, l’impacte educatiu i social dels projectes i activitats que la Fundació Pere Tarrés realitza a Mallorca arriba a unes 2.400 persones, acompanyades per 51 treballadors i treballadores i 120 monitors i monitores dels grups d’esplai que, de forma voluntària, col·laboren amb infants i joves cada cap de setmana.