Notícies

Comunicat de premsa en relació a l’incident amb el transport escolar al Garraf

 Comunicat de premsa en relació a l’incident amb el transport escolar al Garraf

Comparteix la notícia

Etiquetes

Monitors  

20.09.22

Arran de l’incident d’ahir dilluns en el transport escolar del Consell Comarcal del Garraf que porta diàriament infants de diversos municipis de la comarca al seu centre escolar, la Fundació Pere Tarrés vol aclarir el següent:

El Consell Comarcal del Garraf ofereix aquest servei, que té contractat el monitoratge a la Fundació Pere Tarrés i el transport a l’empresa Plana.

Aquest dilluns 19 de setembre al matí, una nena de 3 anys va quedar a l’autocar després que la resta d’infants en baixessin per anar al seu centre educatiu, l’escola Maria Ossó de Sitges. La nena va romandre dins l’autocar aparcat a les cotxeres fins que el conductor del torn de tarda d’aquest servei va recollir el vehicle i la va trobar a dins.

Tan aviat com es va detectar la presència de la nena en l’interior de l’autocar, la coordinadora del monitoratge de la Fundació Pere Tarrés va portar la nena a un centre de salut, on es va verificar que es trobava en bon estat de salut. La nena disposava d’aliments i beguda a la motxilla.

Representants de la Fundació Pere Tarrés s’han reunit avui amb el Consell Comarcal del Garraf, responsable del servei. La Fundació ha apartat amb un permís retribuït l’equip de monitoratge que efectuava el servei, format per dues persones, per investigar els fets. En aquests moments, s’estan revisant tots els protocols per esbrinar què ha pogut passar. Tot apunta que va fallar un o més dels protocols establerts per part de l’equip de monitoratge, de l’escola i de l’empresa de transport, que per llei té la darrera responsabilitat de verificar que l’autocar quedi buit en acabar el servei, quan deixa el vehicle a cotxeres. De fet, segons el reglament del servei del transport escolar del Garraf (document del Consell Comarcal del Garraf) explicita que "abans d’abandonar el vehicle, el conductor ha de revisar que no hi ha quedat ningú".

La investigació haurà de detectar què ha passat exactament i en quina baula de la cadena s’ha produït l’error o errors, amb l’objectiu de revisar i modificar els procediments per evitar que un fet tan desafortunat es torni a produir. Un cop es coneguin les causes que han portat a aquesta situació es prendran les mesures oportunes.

L’equip de monitoratge d’aquesta ruta està format per dues persones amb experiència. Una d’aquestes monitores fa més de 20 anys que realitza aquest servei, i l’altra més de 3 anys.

Des de fa més de 10 anys, la Fundació Pere Tarrés acompanya cada dia més de 1.800 nens i nenes en serveis de transport escolar per diferents llocs de Catalunya (més de 300 infants diaris al Garraf) i mai s’havia donat una situació com aquesta.

Precisament per ser una entitat que treballa pel benestar dels infants, la Fundació Pere Tarrés lamenta profundament els fets succeïts i el patiment que aquests hagin pogut ocasionar a la nena i a la seva família. En aquest sentit, es posa a la seva disposició per tot allò que la família necessiti.