S'han trobat 13 notícies amb l'etiqueta "Salut"

Experts i institucions aposten per integrar l’atenció social i sanitària en una jornada internacional a la Facultat Pere Tarrés

02.12.22 / Notícies

La Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-Universitat Ramon Llull va acollir ahir un debat, promogut per la Taula del Tercer Sector i DIPLOCAT, sobre la necessitat de repensar el model d’atenció a les persones.

Veure més >

Conveni entre la Fundació Pere Tarrés i l’Associació contra el càncer per promoure hàbits saludables en infants en situació de vulnerabilitat

11.11.22 / Notícies

Promoure a través del lleure l’adopció d’hàbits de vida saludable i la promoció d’entorns per a la prevenció del càncer en infants i adolescents en situació de vulnerabilitat. Aquest és el principal objectiu del conveni de col·laboració que han signat la Fundació Pere Tarrés i l’Associació contra el càncer de Barcelona.

Veure més >

Facilitar l’accés a l’educació i a la salut mental, dos reptes pendents de l’atenció dels menors no acompanyats, segons la coordinadora d’Acció Social, Montse Sòria

16.12.21 / Notícies

El 18 de desembre se celebra el Dia Internacional del Migrant. Amb tot, Montse Sòria, coordinadora d’Acció Social de la Fundació Pere Tarrés, posa de manifest que encara falten molts reptes pendents per poder atendre aquestes persones i donar resposta els seus drets. Per exemple, en el cas dels menors no acompanyats se'ls ha de facilitar l'accés a l'educació i la salut mental.

Veure més >

El professor de la Facultat Pere Tarrés Òscar Martinez alerta que a Catalunya es vulneren els drets de les persones amb diversitat funcional

01.12.21 / Notícies

Un total de 616.052 persones tenen algun tipus de discapacitat a Catalunya, segons les últimes dades publicades de l’institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Aquesta xifra representa el 7,9% de la població catalana. Recentment, s'han aprovat legislacions sobre accessibilitat i educació inclusiva. Tot i això, el professor de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - Ramon Llull, Òscar Martínez, considera que a Catalunya es vulneren els drets de les persones amb diversitat funcional, per què? 

Veure més >

La pedagogia social i educació en temps de pandèmia: la perspectiva iberoamericana en el número 78 de la revista “Educació Social”

30.11.21 / Notícies

El número 78 de la revista Educació Social. Revista d’Intervenció Socioeducativa que porta per títol Pedagogia social i educació en temps de pandèmia. Una mirada iberoamericana, pretén esdevenir un dels primers documents, que des de la perspectiva socioeducativa, estudia l’afrontament de la covid-19 a la regió iberoamericana. Així doncs, persones expertes d’universitats i institucions rellevants de la comunitat iberoamericana procedents d’Espanya, Brasil, Colòmbia, Uruguai i Mèxic intenten mostrar recerques, accions i pràctiques de la pedagogia social i l’educació social durant el confinament de la covid-19.

Veure més >

Més casos de trastorns mentals i alimentaris entre els joves per la pandèmia: com fer-hi front?

17.11.21 / Notícies

Més enllà de l’emergència sanitària, la pandèmia ha desencadenat una crisi social i econòmica sense precedents. Els joves han estat un dels grups més afectats per aquesta situació, que ha fet veritables estralls en el seu benestar emocional i salut mental.

Veure més >

La Fundació Pere Tarrés i Vivanta col·laboren per atendre la salut bucodental d’infants i joves en situació vulnerable de Palma, Sabadell i El Maresme

04.05.21 / Notícies

La Fundació Pere Tarrés i la xarxa de clíniques odontològiques Vivanta han arribat a un acord de col·laboració que suposarà la revisió de la salut bucodental de desenes d’infants i joves en situació de vulnerabilitat que assisteixen als centres socioeducatius de la xarxa de la Fundació.

Veure més >

200 infants en situació de vulnerabilitat han rebut tractament odontològic gràcies a la Fundació Pere Tarrés

14.04.21 / Notícies

Més de 200 infants de famílies en situació de vulnerabilitat que assisteixen als centres socioeducatius de la xarxa de la Fundació Pere Tarrés han rebut tractament bucodental gratuït des del 2017. A més, al llarg de tot aquest temps 440 infants i joves més han rebut una revisió odontològica en el marc de la campanya “La teva solidaritat els farà somriure”.

Veure més >

Un informe de la Fundació Pere Tarrés mostra l’enorme efecte que exerceix la classe social en la salut del infants

17.11.20 / Notícies

El Covid-19 ha empitjorat encara més les desigualtats en la salut dels infants, atès que com deixa palès l’estudi Promoció de la infància Fundació Pere Tarrés. Infància i Salut a Catalunya i Espanya la salut dels infants de classes més desafavorides és molt pitjor que la dels nens i nenes de classes econòmiques benestants. L’estudi s’ha presentat en el Fòrum Social Pere Tarrés en el marc de la commemoració del Dia universal dels drets dels infants, a càrrec de la Dra. Rosalina Alcalde, cap de Metodologia i Estudis de la Fundació Pere Tarrés. La trobada també ha comptat amb la interevenció del cap de l’Àrea de Pediatria de l’Hospital de Sant Joan de Déu, el Dr. Juan José Garcia.

Veure més >

La Fundació Pere Tarrés reivindica el paper de les persones cuidadores

29.11.18 / Notícies

La feina altruista i no remunerada que fan els familiars i amics de persones amb dependència rep el reconeixement de la Generalitat, la Creu Roja i la Fundació Pere Tarrés.

Veure més >