S'han trobat 122 notícies amb l'etiqueta "Educació en el lleure"

La Fundació Pere Tarrés beca aquest estiu 6.400 infants perquè gaudeixin de casals i colònies

21.09.23 / Notícies

Aquest estiu, l'entitat ha becat més infants que mai abans perquè puguin gaudir d'activitats de lleure a l'estiu en un context de crisi econòmica. En la darrera dècada, s’ha multiplicat per 6 el nombre d’infants que s’han becat en el marc de la campanya “Cap infant sense colònies”. Per poder-hi donar resposta, s’han mobilitzat més de 2 milions d’euros gràcies a les aportacions d’administracions, empreses i donatius particulars. En total, prop de 38.000 infants, adolescents i joves han participat en alguna activitat d'estiu de la Fundació Pere Tarrés.

Veure més >

La Fundació Pere Tarrés proposa 10 consells per gestionar millor l’inici de curs en família

06.09.23 / Notícies

Des de la seva experiència com a entitat dedicada a l’educació en el lleure, la Fundació ha compartit un llistat de recomanacions que poden ajudar les famílies a fer més agradables aquests dies complicats emocionalment.

Veure més >

Els serveis educatius i socials de la Fundació Pere Tarrés inicien el curs

05.09.23 / Notícies

L'oferta educativa i social comença demà, dimecres, coincidint amb l'inici del curs escolar. Els espais migdia i les escoles bressol, de les primeres.

Veure més >

Uns 140 joves dels centres d’esplai inicien els cursos residencials per ser monitors

21.08.23 / Notícies

Són deu dies de formacions vivencials i intensives en una casa de colònies que organitza el Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés.

Veure més >

L’educació en el lleure i el foment del teixit associatiu són peces claus per prevenir el suïcidi juvenil

10.05.23 / Notícies

El 85è Fòrum Social Pere Tarrés debat estratègies de detecció i prevenció de les conductes suïcides en adolescents i joves i remarca la importància de crear espais relacionals a través del lleure, els centres educatius i l’associacionisme que permetin acompanyar els supervivents

Veure més >

3 de cada 4 famílies que sol·liciten beca per participar en activitats d’estiu a la Fundació Pere Tarrés se situa per sota del llindar de pobresa

26.04.23 / Notícies

Segons un informe de la Fundació Pere Tarrés que analitza les condicions de vida de les famílies becades a l’estiu, el 34% de les llars es troben en situació de pobresa severa, és a dir, viuen amb uns guanys equivalents al 25% de la renda mitjana nacional.

Veure més >

La situació del català a l’educació en el lleure, tema central de la revista Estris

19.04.23 / Notícies

Diversos experts i expertes reflexionen en el nou número de la publicació sobre el paper que han de tenir les activitats de lleure educatiu en la promoció de la llengua catalana en un context de retrocés en l’ús social.

Veure més >

La Fundació Pere Tarrés organitza nombroses activitats de sensibilització pel Dia de la Dona

28.02.23 / Notícies

A la Fundació Pere Tarrés treballem diàriament per la plena igualtat entre homes i dones i per combatre qualsevol forma d'exclusió i discriminació. Els diferents àmbits de l'entitat promouen amb motiu del Dia de la Dona diverses activitats de sensibilització.

Veure més >

La Fundació Pere Tarrés cedirà els espais de l’escola bressol El Ginjoler per a les activitats d’un agrupament escolta

28.11.22 / Notícies

La Fundació Pere Tarrés ha arribat a un acord amb l’Agrupament Escolta i Guia Montserrat Roig per cedir-li part dels espais de l’escola bressol El Ginjoler, el primer centre educatiu de petita infància de titularitat pròpia de l’entitat, per a la realització de les seves activitats de lleure educatiu amb infants i joves.

Veure més >

El 1r Congrés Internacional del Lleure conclou amb una crida al treball en xarxa i el reconeixement per aconseguir una societat més inclusiva

04.11.22 / Notícies

El I Congrés Internacional de Lleure Educatiu i Acció Sociocultural, organitzat per la Fundació Pere Tarrés, es clausura a Barcelona avui després de dos dies de debats al voltant dels reptes del sector.

Veure més >