S'han trobat 15 notícies amb l'etiqueta "Discapacitat "

La Facultat Pere Tarrés i la Fundación Privada José Luis Massó signen un conveni de col·laboració

18.06.24 / Notícies

La Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL i la Fundación Privada José Luis Massó han signat un conveni de col·laboració per potenciar l'estudi de màsters entre els joves, dirigit a aquells que tenen estudis universitaris i dificultats econòmiques, especialment per als joves amb diversitat funcional.

Veure més >

Òscar Martínez: “El relat i la creació d’una normalitat irreal genera malestars a la població”

12.06.24 / Notícies

El llibre Sociedades inclusivasRe-visiones sobre la dis-capacidad (2023) és una proposta de cocreació. El professor de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL Òscar Martínez Rivera, especialista en inclusió i discapacitat, n’és el coordinador, juntament amb el catedràtic en Pedagogia Jordi Planella.

Veure més >

La Fundació Pere Tarrés llança 10 propostes per millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores davant la constatació que la dependència creix

13.03.24 / Notícies

La lentitud i l’excés de burocràcia del sistema de serveis socials fa que la cura de persones en situació de dependència recaigui habitualment en l’àmbit familiar, i majoritàriament en dones, una feina sense reconeixement que suposa estrès i sobrecàrrega.

Veure més >

La responsable de drets socials de Barcelona planteja la col·laboració amb el tercer sector com a eina clau per afrontar els reptes de la ciutat

24.01.24 / Notícies

En el marc del Fòrum Social Pere Tarrés, Maria Eugènia Gay, tinenta d’Alcaldia de l’Àrea de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de Vida, fa un repàs als projectes de l’Ajuntament en el camp de l’atenció a les persones i proposa “teixir aliances amb les entitats socials i el tercer sector perquè és el que ens fa forts com a societat”.

Veure més >

La Fundació Pere Tarrés rep el Premi Portolà 2023

23.10.23 / Notícies

La Fundació Portolà va fer entrega del guardó III Premi al Client més Portolà 2023 a la Fundació Pere Tarrés com a agraïment per crear llocs de feina estables per a les persones amb discapacitat intel·lectual o trastorn mental.

Veure més >

Jesús Vilar, docent de la Facultat Pere Tarrés: "Hi ha problemàtiques que perduren, però les variables canvien. L'educació social ha de crear respostes noves"

09.05.22 / Notícies

El nou número d’Educació Social. Revista d’Intervenció Socioeducativa aborda com l’educació social s’ha d’adaptar els nous temps, segons el seu coordinador Jesús Vilar.

Veure més >

Projecte de lleure inclusiu per a persones amb paràlisi cerebral

18.01.22 / Notícies

La Fundació Pere Tarrés i Fundació ASPACE Catalunya han col·laborat aquesta tardor en un projecte de servei respir i de lleure per millorar la qualitat de vida de les persones amb paràlisi cerebral i d’altres discapacitats.                

Veure més >

El professor de la Facultat Pere Tarrés Òscar Martinez alerta que a Catalunya es vulneren els drets de les persones amb diversitat funcional

01.12.21 / Notícies

Un total de 616.052 persones tenen algun tipus de discapacitat a Catalunya, segons les últimes dades publicades de l’institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Aquesta xifra representa el 7,9% de la població catalana. Recentment, s'han aprovat legislacions sobre accessibilitat i educació inclusiva. Tot i això, el professor de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - Ramon Llull, Òscar Martínez, considera que a Catalunya es vulneren els drets de les persones amb diversitat funcional, per què? 

Veure més >

La Facultat Pere Tarrés i Blanquerna promouen un nou postgrau d’habilitats sociolaborals per a joves amb discapacitat intel·lectual

18.10.21 / Notícies

La Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL, en col·laboració amb la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i l’Esport Blanquerna, ha llançat un nou diploma d’especialització universitària en inclusió social i laboral pensat per a joves amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament que vulguin millorar les seves habilitats socio-laborals.

Veure més >

Una de cada quatre persones cuidadores no professionals s’han vist desgastades física i emocionalment arran de la pandèmia

14.07.21 / Notícies

Un informe de la Fundació Pere Tarrés avalua la qualitat de vida de les persones que es fan càrrec de persones dependents i l’estat dels serveis públics i prestacions socials a què es poden acollir.

Veure més >