S'han trobat 12 notícies amb l'etiqueta "Discapacitat "

La responsable de drets socials de Barcelona planteja la col·laboració amb el tercer sector com a eina clau per afrontar els reptes de la ciutat

24.01.24 / Notícies

En el marc del Fòrum Social Pere Tarrés, Maria Eugènia Gay, tinenta d’Alcaldia de l’Àrea de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de Vida, fa un repàs als projectes de l’Ajuntament en el camp de l’atenció a les persones i proposa “teixir aliances amb les entitats socials i el tercer sector perquè és el que ens fa forts com a societat”.

Veure més >

La Fundació Pere Tarrés rep el Premi Portolà 2023

23.10.23 / Notícies

La Fundació Portolà va fer entrega del guardó III Premi al Client més Portolà 2023 a la Fundació Pere Tarrés com a agraïment per crear llocs de feina estables per a les persones amb discapacitat intel·lectual o trastorn mental.

Veure més >

Jesús Vilar, docent de la Facultat Pere Tarrés: "Hi ha problemàtiques que perduren, però les variables canvien. L'educació social ha de crear respostes noves"

09.05.22 / Notícies

El nou número d’Educació Social. Revista d’Intervenció Socioeducativa aborda com l’educació social s’ha d’adaptar els nous temps, segons el seu coordinador Jesús Vilar.

Veure més >

Projecte de lleure inclusiu per a persones amb paràlisi cerebral

18.01.22 / Notícies

La Fundació Pere Tarrés i Fundació ASPACE Catalunya han col·laborat aquesta tardor en un projecte de servei respir i de lleure per millorar la qualitat de vida de les persones amb paràlisi cerebral i d’altres discapacitats.                

Veure més >

El professor de la Facultat Pere Tarrés Òscar Martinez alerta que a Catalunya es vulneren els drets de les persones amb diversitat funcional

01.12.21 / Notícies

Un total de 616.052 persones tenen algun tipus de discapacitat a Catalunya, segons les últimes dades publicades de l’institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Aquesta xifra representa el 7,9% de la població catalana. Recentment, s'han aprovat legislacions sobre accessibilitat i educació inclusiva. Tot i això, el professor de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - Ramon Llull, Òscar Martínez, considera que a Catalunya es vulneren els drets de les persones amb diversitat funcional, per què? 

Veure més >

La Facultat Pere Tarrés i Blanquerna promouen un nou postgrau d’habilitats sociolaborals per a joves amb discapacitat intel·lectual

18.10.21 / Notícies

La Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL, en col·laboració amb la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i l’Esport Blanquerna, ha llançat un nou diploma d’especialització universitària en inclusió social i laboral pensat per a joves amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament que vulguin millorar les seves habilitats socio-laborals.

Veure més >

Una de cada quatre persones cuidadores no professionals s’han vist desgastades física i emocionalment arran de la pandèmia

14.07.21 / Notícies

Un informe de la Fundació Pere Tarrés avalua la qualitat de vida de les persones que es fan càrrec de persones dependents i l’estat dels serveis públics i prestacions socials a què es poden acollir.

Veure més >

La Fundació Aspace Catalunya i la Fundació Pere Tarrés signen un conveni de col·laboració per promoure l’educació en el lleure en persones amb paràlisi cerebral

23.10.20 / Notícies

L’objectiu de l’aliança és millorar el benestar i desenvolupament de la persona amb paràlisi cerebral, a través de les activitats del lleure eduactiu i de socialització.

Veure més >

8 de cada 10 persones cuidadores no professionals són dones, segons un informe

01.04.20 / Notícies

L’estudi també detecta que la gran majoria d’aquestes persones no compta amb cap servei o prestació, no se sent lliure per organitzar la seva vida i tampoc no disposa de temps lliure suficient per a ella mateixa.

Veure més >

La Fundació Pere Tarrés reivindica el paper de les persones cuidadores

29.11.18 / Notícies

La feina altruista i no remunerada que fan els familiars i amics de persones amb dependència rep el reconeixement de la Generalitat, la Creu Roja i la Fundació Pere Tarrés.

Veure més >