S'han trobat 74 notícies amb l'etiqueta "Centres d'esplai"

Els centres d’esplai de la Fundació Pere Tarrés dissenyen un pla d’accions per reforçar l’ús del català a les seves activitats

21.02.24 / Notícies

El Moviment de Centres d’Esplais Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés prepara tot un seguit d’accions per al 2024 amb la promoció de la llengua i cultura catalanes com a eix principal.

Veure més >

La Fundació Pere Tarrés crea un projecte participatiu amb 14 recursos pedagògics per reflexionar sobre la violència envers la infància

15.02.24 / Notícies

El projecte, d’àmbit estatal, consisteix en una maleta de recursos digitals pedagògics per a la protecció dels infants, adolescents i joves, en el marc de la llei de protecció de la infància.

Veure més >

“El lleure educatiu és part de la nostra identitat”

27.01.24 / Notícies

El Moviment de Centres d’Esplais Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés ha celebrat avui, dissabte, la seva assemblea anual. A la trobada, que ha comptat amb més de 300 responsables de més de 100 centres d’esplai de Catalunya, País Valencià, Balears i Andorra, s’han marcat les prioritats de futur del moviment i s’ha aprovat la memòria d’activitats del 2023. Durant la jornada s’ha d’aprovat també el pressupost i el pla d’accions d’aquest any.

Veure més >

La Fundació Pere Tarrés beca aquest estiu 6.400 infants perquè gaudeixin de casals i colònies

21.09.23 / Notícies

Aquest estiu, l'entitat ha becat més infants que mai abans perquè puguin gaudir d'activitats de lleure a l'estiu en un context de crisi econòmica. En la darrera dècada, s’ha multiplicat per 6 el nombre d’infants que s’han becat en el marc de la campanya “Cap infant sense colònies”. Per poder-hi donar resposta, s’han mobilitzat més de 2 milions d’euros gràcies a les aportacions d’administracions, empreses i donatius particulars. En total, prop de 38.000 infants, adolescents i joves han participat en alguna activitat d'estiu de la Fundació Pere Tarrés.

Veure més >

Els serveis educatius i socials de la Fundació Pere Tarrés inicien el curs

05.09.23 / Notícies

L'oferta educativa i social comença demà, dimecres, coincidint amb l'inici del curs escolar. Els espais migdia i les escoles bressol, de les primeres.

Veure més >

Uns 140 joves dels centres d’esplai inicien els cursos residencials per ser monitors

21.08.23 / Notícies

Són deu dies de formacions vivencials i intensives en una casa de colònies que organitza el Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés.

Veure més >

Els centres d’esplai reclamen als polítics que escoltin els joves: “L’educació en el lleure pot canviar el món”

15.05.23 / Notícies

Més de 350 joves participen aquest cap de setmana a Caldes de Montbui en la 22a edició de la Trobada de Monitors i Monitores, que just quan arrenca la campanya de les eleccions municipals, gira al voltant de la necessitat que els adolescents i joves prenguin un paper protagonista en la transformació social en aspectes com la crisi climàtica i la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats a l’Agenda 2030

Veure més >

La situació del català a l’educació en el lleure, tema central de la revista Estris

19.04.23 / Notícies

Diversos experts i expertes reflexionen en el nou número de la publicació sobre el paper que han de tenir les activitats de lleure educatiu en la promoció de la llengua catalana en un context de retrocés en l’ús social.

Veure més >

La TrocaJove fa una crida als adolescents perquè siguin el motor de la transformació social: “El canvi és a les vostres mans”

11.03.23 / Notícies

Més de 1.200 nois i noies que participen en els centres d’esplai federats al Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés s’apleguen a Lleida per reflexionar sobre com millorar la societat des del lleure educatiu.

Veure més >

Les colònies d’estiu de la Fundació Pere Tarrés reforçaran el benestar emocional d’infants i joves

02.03.23 / Notícies

L’entitat incorpora aquest any noves colònies temàtiques que, basant-se en els mons cinematogràfics i literaris de Marvel, JRR Tolkien i Star Wars, tenen com a objectiu reforçar l’autoestima dels infants i fomentar el respecte cap als altres i cap a la diversitat. Més de 38.000 infants i joves van poder gaudir l’any passat de les colònies i casals d’estiu de la Fundació, recuperant les xifres prèvies a la pandèmia.

Veure més >