S'han trobat 71 notícies amb l'etiqueta "Centres d'esplai"

La Fundació Pere Tarrés beca aquest estiu 6.400 infants perquè gaudeixin de casals i colònies

21.09.23 / Notícies

Aquest estiu, l'entitat ha becat més infants que mai abans perquè puguin gaudir d'activitats de lleure a l'estiu en un context de crisi econòmica. En la darrera dècada, s’ha multiplicat per 6 el nombre d’infants que s’han becat en el marc de la campanya “Cap infant sense colònies”. Per poder-hi donar resposta, s’han mobilitzat més de 2 milions d’euros gràcies a les aportacions d’administracions, empreses i donatius particulars. En total, prop de 38.000 infants, adolescents i joves han participat en alguna activitat d'estiu de la Fundació Pere Tarrés.

Veure més >

Els serveis educatius i socials de la Fundació Pere Tarrés inicien el curs

05.09.23 / Notícies

L'oferta educativa i social comença demà, dimecres, coincidint amb l'inici del curs escolar. Els espais migdia i les escoles bressol, de les primeres.

Veure més >

Uns 140 joves dels centres d’esplai inicien els cursos residencials per ser monitors

21.08.23 / Notícies

Són deu dies de formacions vivencials i intensives en una casa de colònies que organitza el Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés.

Veure més >

Els centres d’esplai reclamen als polítics que escoltin els joves: “L’educació en el lleure pot canviar el món”

15.05.23 / Notícies

Més de 350 joves participen aquest cap de setmana a Caldes de Montbui en la 22a edició de la Trobada de Monitors i Monitores, que just quan arrenca la campanya de les eleccions municipals, gira al voltant de la necessitat que els adolescents i joves prenguin un paper protagonista en la transformació social en aspectes com la crisi climàtica i la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats a l’Agenda 2030

Veure més >

La situació del català a l’educació en el lleure, tema central de la revista Estris

19.04.23 / Notícies

Diversos experts i expertes reflexionen en el nou número de la publicació sobre el paper que han de tenir les activitats de lleure educatiu en la promoció de la llengua catalana en un context de retrocés en l’ús social.

Veure més >

La TrocaJove fa una crida als adolescents perquè siguin el motor de la transformació social: “El canvi és a les vostres mans”

11.03.23 / Notícies

Més de 1.200 nois i noies que participen en els centres d’esplai federats al Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés s’apleguen a Lleida per reflexionar sobre com millorar la societat des del lleure educatiu.

Veure més >

Les colònies d’estiu de la Fundació Pere Tarrés reforçaran el benestar emocional d’infants i joves

02.03.23 / Notícies

L’entitat incorpora aquest any noves colònies temàtiques que, basant-se en els mons cinematogràfics i literaris de Marvel, JRR Tolkien i Star Wars, tenen com a objectiu reforçar l’autoestima dels infants i fomentar el respecte cap als altres i cap a la diversitat. Més de 38.000 infants i joves van poder gaudir l’any passat de les colònies i casals d’estiu de la Fundació, recuperant les xifres prèvies a la pandèmia.

Veure més >

La Fundació Pere Tarrés organitza nombroses activitats de sensibilització pel Dia de la Dona

28.02.23 / Notícies

A la Fundació Pere Tarrés treballem diàriament per la plena igualtat entre homes i dones i per combatre qualsevol forma d'exclusió i discriminació. Els diferents àmbits de l'entitat promouen amb motiu del Dia de la Dona diverses activitats de sensibilització.

Veure més >

La tradicional pujada nadalenca de pessebres als cims i ermites de Catalunya dels centres d’esplai del MCECC

21.12.22 / Notícies

Es tracta d’una tradició que els centres d’esplai del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés vinculats a les parròquies realitzen des de fa anys en les dates prèvies als dies de Nadal.

Veure més >

Uns 2.500 infants en situació de vulnerabilitat es beneficiaran de la campanya de recollida de joguines de Nadal de la Fundació Pere Tarrés

17.11.22 / Notícies

La Fundació centra les seves accions del Dia dels Drets dels Infants en el dret a jugar amb el llançament d’una campanya solidària perquè cap nen o nena dels seus centres socioeducatius es quedi sense joguina.

Veure més >