Agenda

Lleure educatiu i recreació per a la transformació social: aportacions conceptuals i metodològiques

Webinar

25.06.24 17:00 h

Afegir a Google Calendar

Inscriu-t'hi

Lleure educatiu i recreació per a la transformació social: aportacions conceptuals i metodològiques

Les experiències de lleure educatiu durant la infància i l'adolescència ofereixen oportunitats valuoses per explorar el món que ens envolta. A través d'elles, les persones adquireixen noves habilitats, desenvolupen la seva creativitat, milloren la seva capacitat de resolució de problemes, enforteixen les relacions socials i construeixen una base sòlida per al seu desenvolupament futur. En definitiva, es tracta d’aportar a la formació de generacions compromeses amb la cohesió i la transformació social. Aquest webinar aborda els aspectes conceptuals i metodològics principals que orienten el disseny d'accions educatives per potenciar el desenvolupament de les persones i de les comunitats.

PROGRAMA

  • Benvinguda a càrrec de la Dra. Txus Morata, IP del Grup de recerca Innovació i Anàlisi Social (GIAS) i directora de la Càtedra de Lleure Educatiu i Acció Sociocultural de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL.
  • Diàleg a càrrec de la Dra. Idurre Lazcano i el Mag. Martín Pérez Pollero.
  • Espai de debat i preguntes.

PONENTS

Dra. Idurre Lazcano

Dra. Idurre Lazcano

Doctora en Oci i Potencial Humà per la Universitat de Deusto (UD). Llicenciada en Pedagogia, màster en Gestió d'Oci per la UD. És directora de l'Institut d'Estudis de la Facultat de Ciències Socials i Humanes de la UD. Membre del grup de recerca oficial L'oci com a factor de desenvolupament personal. Docent de grau en Treball Social i Educació Social i als postgraus Màster de Recerca, Desenvolupament Professional i Intervenció Socioeducativa (Universitat de Granada) i Màster Universitari en Direcció de Projectes d'Oci (UD), del qual va ser directora del 2014 al 2022. Claustre del Doctorat en Oci, Cultura i Comunicació per al Desenvolupament Humà.

Mag. Martín Pérez Pollero

Mag. Martín Pérez Pollero

Doctorant en Oci, Cultura i Comunicació per al Desenvolupament Humà per la Universitat de Deusto (UD). Magister en Informació i Comunicació (Udelar) i llicenciat en Sociologia (Udelar). Professor del Departament d'Educació i de la Llicenciatura en Recreació Educativa de la Universitat Catòlica de l'Uruguai (UCU), de la qual va ser director del 2021 al 2023. El seu treball se centra en les aportacions de les experiències lúdiques i recreatives a les trajectòries de vida de les persones.