Agenda

"La mirada horitzontal" i "Una presó educadora"

El dimarts 18 d'abril es fa la presentació de dos llibres de membres Alumni de la Facultat:

LA MIRADA HORITZONAL

Reflexió sobre el fenomen del sensellarisme a partir de l’experiència de vida amb persones en exclusió social. Reivindicació de la necessitat d’aproximar-nos als altres des d’una posició i una mirada horitzontal.

David Vázquez, educador social i psicopedagog. Treballa a Càritas Diocessana de Barcelona.

 

UNA PRESÓ EDUCADORA

La presó és, i ho ha de ser, una escola, però no de delinqüència, sinó de ciutadania, de noves oportunitats. Perquè totes i tots, fins i tot els qui han comès un delicte, formen part de la comunitat. I aquesta és la funció de les presons: motivar i promoure canvis que ens ajudin a no caure de nou en la comissió de fets delictius. Això és el que veureu si mireu per sobre els murs de les nostres presons.

Jordi Enjuanes, doctor en educació, treballador social i educador social. És educador social al Departament de Justícia i professor associat investigador de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – Universitat Ramon Llull.

Yanina Diaz Ortega, educadora social i antropòloga. Treballa com a educadora social en un centre penitenciari del Departament de Justícia, com a professora associada a la Universitat de Vic i com a consultora a la UOC.