Agenda

Educació més enllà de l’aula. Educació 360

En aquesta jornada aprofundirem en la importància de l’educació fora de les aules i en el dret dels infants i adolescents a gaudir d’oportunitats d’aprenentatge més enllà dels horaris de les classes establerts. Parlem d’educació a temps complet i de connectar els aprenentatges que es produeixen en tots els espais i moments de la vida de les persones. 

El lleure educatiu, és a dir, les activitats extraescolars, els espais migdia o les activitats de vacances, adquireixen un valor primordial en la societat actual, ja que en aquests moments els infants i joves poden fer activitats que els agraden i els motiven especialment, que els connecten amb altres cercles d’amistat i que els aporten aprenentatges de vida que complementen la part acadèmica. 

A la jornada es presentaran diferents experiències, eines i recursos pràctics duts a terme des d’entitats i institucions que tenen com a objectiu comú aquesta mirada de 360 graus del sistema educatiu, posant l’infant al centre i incorporant oportunitats educatives més enllà del sistema reglat escolar.

Programa

18:00 h a 18:10 h Benvinguda a càrrec de:

  • Sr. Josep Oriol Pujol, director general de la Fundació Pere Tarrés.
  • Sra. Llúcia Salleras, presidenta d’Escola Catòlica de les Illes Balears. 

18:10 h a 18:30 h “Més enllà de l’aula: una oportunitat per a la millora de l’educació en el segle XXI”Conferència a càrrec de la Dra. Txus Morata, IP del Grup de recerca Innovació i Anàlisi Social (GIAS) i directora de la Càtedra d'Oci Educatiu i Acció Sociocultural de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL.

18:30 h a 19:00 h Taula rodona: experiències d’educació més enllà de les aules, moderada per la Sra. Maribel Trujillo, directora de la Delegació de Balears de la Fundació Pere Tarrés.

Experiències participants: 

  • "El lleure educatiu a Espiral: programa Obert i l'aventura del quotidià". Sr. Lluís Forteza-Rey, tècnic de comunicació a Espiral.
  • "El canvi educatiu a l’IES Son Cladera". Sr. Manuel Blanco Martín, director de l’IES Son Cladera.
  • "La Salle Acció Social". Sra. Mª Mar Gallego, directora del programa Nou Horitzó de la Fundació Proideba.
  • "Projecte Educació i Esport dels Centres Fundación Rafa Nadal". Sr. Iñigo Martínez de San Vicente Estibalez, director del Centre Fundación Rafa Nadal de Palma.

19:00 h a 19:15 h Col·loqui amb el públic. 

19:15 h a 19:20 h Cloenda. Sr. Ismael Alonso, director general de Planificació, Ordenació i Infrastructures Educatives del Govern Balear.

19.30 h Refrigeri

L’acte serà conduït per la Sra. Marisa Goñi, directora de Diario de Mallorca

Idioma: català.