COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL
BLOG DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

Idees clau sobre la importància de l'ètica professional
Educació social Treball social Gestió d'entitats

Idees clau sobre la importància de l'ètica professional

Jesús Vilar - Professor de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL

El Treball Social i l’Educació Social són dues professions amb un marcat caràcter polític perquè treballen en escenaris de vulnerabilitat, precarietat i injustícia, els quals són entorns canviants, dinàmics i fràgils. Això fa que sigui inevitable que haguem d’adoptar una posició clara cap a la promoció dels Drets humans. Parlar d’ètica, en definitiva, és parlar de com el professional utilitza el seu poder i la seva llibertat en l’exercici de la seva activitat.

Veure més
Com pensem quan no tenim paraules? El procés cognitiu dels nadons
Educació social Infància Escoles bressol Petita infància

Com pensem quan no tenim paraules? El procés cognitiu dels nadons

Isabel Torras - Professora de la Facultat d'Educació i Treball Social Pere Tarrés - URL

T’has parat mai a reflexionar com penses? La humanitat pensa en paraules, però ¿què passa quan encara no hi ha paraules? Com pensen els nadons? Els nadons encara no tenen incorporat el llenguatge i, per tant, no ens poden expressar què senten o pensen. Els pares i mares, educadors i educadores, ¿com podem saber què necessiten i com podem a ajudar-los a entendre el món?

Veure més

Per què és necessari el Treball Social a la societat?

Intervenció social Serveis socials Treball social

El Treball Social és una disciplina que va néixer lligada a donar resposta a les necessitats, especialment materials, de les persones més vulnerables de la societat. Històricament, aquesta ha estat la seva funció principal però, en l’actualitat, el Treball Social intervé en demandes molt variades de tota la població, amb independència del nivell econòmic o d’altres consideracions.

Veure més
Autors

VIDEOS DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS