COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL
BLOG DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

Les set competències acadèmiques que s'adquiereixen amb el lleure educatiu
Educació en el lleure Colònies i casals Formació Centres d'esplai Adolescents i joves Infància Infància vulnerable Educació Educació inclusiva

Competències acadèmiques del lleure socioeducatiu

Txus Morata - Professora del Grau d'Educació Social, Treball Social i màsters universitaris

Les activitats de lleure educatiu ajuden els infants i adolescents a créixer com a persones i en el seu desenvolupament escolar. Això ho aconsegueix amb set competències acadèmiques que adquireixen amb aquestes activitats:  matemàtica, lingüística, digital, aprenentatge, social i cívica, consciència i expressió cultural, així com el sentit de la iniciativa. 

Veure més
Noves aproximacions al càncer i la vulnerabilitat. La importància d'incorporar la visió de les desigualtats
Atenció sociosanitària Col·lectius vulnerables

Noves aproximacions al càncer i la vulnerabilitat. La importància d'incorporar la visió de les desigualtats

Pau Berbel - Director de projectes de l’Àrea de Consultoria i Estudis de la Fundació Pere Tarrés i Coordinador del projecte sobre Vulnerabilitat i Càncer amb l’Associació Contra el Càncer

La definició de salut ha anat evolucionant al llarg temps passant de ser un concepte pensat en contraposició al de malaltia (Salut = No malaltia) a quelcom més vinculat al benestar, en sentit ampli (mental, social i corporal), i no només d’absència de malaltia.

Veure més

Atendre la gent gran amb un model centrat en la persona

Gent gran Intervenció social Serveis socials Atenció sociosanitària Cuidadors no professionals Envelliment actiu

Quan estem atenent una persona gran, amb algun tipus de dependència o malaltia, estem segurs que estem posant la seva dignitat en el centre de la nostra actuació, sigui com a professionals o com a cuidadors no professionals? Segurament podríem assegurar que estem pendents de cobrir les seves necessitats, però ... I si això no fos suficient? Ens hem preguntat alguna vegada si l’atenció a una persona amb situació de dependència hauria d’anar més enllà de cobrir les seves necessitats bàsiques?  Això és possible? La resposta és que no es tracta tant de si cobrim o no les seves necessitats, sinó de com les cobrim.

Veure més

L’ètica en el dia a dia de les feines socioeducatives

Educació social Treball social TBLOC Eduació Educació Educació inclusiva

Avui dia, ningú no discuteix que l'ètica és un element central de la pràctica de qualsevol professió, especialment, en aquelles que tenen a veure amb acompanyar les persones. Aquestes són professions on no es pot ser neutral i mantenir-se al marge, sinó que cal influir en la realitat, però treballant des de la imparcialitat.

Veure més

Promoure l'alimentació sostenible entre les famílies

Educació ambiental Menjadors escolars Adolescents i joves Infància Famílies Salut Ecologia i medi ambient Educació

El món en què vivim es troba en una situació de canvi constant provocada, sobretot, per l’acció de l’espècie humana. Segons els experts, estem davant d’un període d’emergència climàtica caracteritzada per temperatures extremes, inundacions i huracans, grans sequeres, malalties i plagues generalitzades, incendis incontrolats, el desgel dels pols que provoca l’augment del nivell del mar, illes i glacials que desapareixen i l’augment de les desigualtats socials.

Veure més

Lleure per créixer

Educació en el lleure Menjadors escolars Infància Diversitat cultural

El Lleure Educatiu és clau en el nostre model educatiu i el nostre objectiu fonamental és que cap persona quedi al marge de l'espai migdia. És per això que treballem d'acord amb la igualtat d'oportunitats per a tothom fent que cada dia milers d'infants d'arreu de Catalunya tinguin un plat a taula i un acompanyament d'un monitoratge actiu i dinàmic durant l'espai migdia.

Veure més
bloc
Adolescents i joves Infància Infància vulnerable Monitors Voluntariat Colònies i casals Educació en el lleure Centres d'esplai Pobresa i exclusió social Intervenció social Solidaritat Serveis socials Pobresa infantil Gestió d'entitats Tercer Sector Acció social Formació Discapacitat Famílies Immigració Educació social Treball social Justícia social Mediació i resolució de conflictes Presons Escoles bressol Jocs i animació Salut mental Educació i tecnologia Salut Gent gran Dependència Participació Inserció laboral Dinamització comunitària Humanisme cristià Educació ambiental Extraescolars Menjadors escolars Educació emocional Habilitats parentals Menors migrants no acompanyats desigua Petita infància Coaching Habilitats socials Lideratge TBLOC Eduació Diversitat funcional Espiritualitat Violència de gènere Serveis socials Espai públic Infància Centres socioeducatius Associacionisme Educació Habilitats parentals Petita infància Polítiques socials Bullying Justícia restaurativa Drets de la infància Col·lectius vulnerables Polítiques de joventut Diversitat cultural Entitats socials ONL RSE/RSC Violència familiar Ecologia i medi ambient Cuidadors no professionals Perspectiva de gènere Educació emocional Coaching Educació inclusiva Reforç educatiu Habilitats socials Envelliment actiu Atenció sociosanitària Refugiats Economia social Innovació social Cooperació al desenvolupament Menors migrants no acompanyats Counselling Emprenedoria social Sensellarisme Desigualtats Lideratge
Autors

VIDEOS DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS