COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL
BLOG DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

Abans de decidir, pregunta-ho al coixí
Educació social Treball social Educació emocional

Abans de decidir, pregunta-ho al coixí

Enric Benavent - Professor de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL

Decidir implica valorar, triar allò que creiem que és millor i desestimar el que no trobem adequat. La vida d’una persona està farcida d’innombrables decisions, des de les més banals fins a les més profundes. La llibertat és un dels trets més característic de l’ésser humà. La vida humana no s’acaba amb la seva dimensió biològica sinó que es va completant fruit de les decisions que es prenen.

Veure més
Voluntariat corporatiu, una inversió amb rendiment per al present i futur
Voluntariat Habilitats socials

Voluntariat corporatiu, una inversió amb rendiment per al present i futur

Marta Requeno - Consultora Social i Formadora

Cada vegada més empreses s’animen a realitzar activitats i programes de voluntariat per a les persones treballadores. Què hi ha darrere de tot això? Una acció comunicativa, una estratègia reflexionada? Pot el voluntariat corporatiu jugar un paper significatiu dintre la societat, les persones treballadores i la pròpia empresa?

Veure més

Versatilitat professional en temps de crisi

Educació social Treball social Polítiques socials

Parlant en termes esportius, podríem dir que els professionals de l’acció social ens trobem en plena cursa d’obstacles de la que coneixem la línia de sortida (13 de març de 2020), però desconeixem: el recorregut a seguir i la distància (quan es controlarà la Covid’19), el nombre de tanques fixes i salts d'aigua (mesures restrictives i permanència), la resistència dels corredors (física, emocional, de salut i mental), i les condicions i característiques de la pista (horaris, disponibilitat de recursos, formació, equips, adequació dels espais...).

Veure més

Una mirada social a la salut en l’era Covid

Educació social Treball social Salut Polítiques socials

La pandèmia ha posat al centre de les nostres vides la preocupació per la salut. També ens ha portat a introduir canvis en les relacions socials, precisament pel seu potencial impacte negatiu a la salut. Però, en què pensem quan parlem de salut? De debò la vida en comú amb altres éssers humans pot arribar a ser una amenaça per a la salut? Què veiem si contemplem la salut des d’una perspectiva social?

Veure més

Enfonsar-nos o sortir-hi enfortits? 5 factors clau per al desenvolupament de la resiliència

Acció social Salut Salut mental Coaching Educació emocional Habilitats socials

Com aneu d’anticossos per fer front l’adversitat? Resiliència, que és la capacitat de fer front les adversitats i, fins tot, sortir-ne enfortit, ha estat una de les candidates a paraula de l’any 2020. Però, quins són els seus ingredients? Què és allò que ens ajuda a estar preparats per les dificultats de la vida? Anem a intentar donar resposta a aquestes preguntes!

Veure més

Jo soc perquè nosaltres som: Dia mundial del Treball Social

Treball social Polítiques socials

Cada tercer dimarts de març, se celebra el Dia mundial del Treball Social. Tradicionalment, el Treball Social s’ha associat a ajudes i prestacions a aquells sectors de la població i a les persones més vulnerables socialment. Però aquesta és una visió assistencialista i paternalista de la disciplina que cal superar.

Veure més
Autors

VIDEOS DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS