COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL

BLOG FUNDACIÓ PERE TARRÉS

S'han trobat 20 articles amb l'etiqueta "Educació i tecnologia"

L’ús de les pantalles

11.12.23 / Bloc

Els dispositius electrònics estan presents diàriament en la nostra societat, els utilitzem per relacionar-nos, per estudiar, per treballar i/o simplement com un entreteniment. L’ús de les pantalles s’ha incrementat en els darrers anys en diferents franges d’edat, especialment es pot observar que les persones adultes i el jovent són els col·lectius que més fan servir aquests dispositius com una eina de treball, però també com una eina de relacions socials i d’oci.

Veure més >

Les xarxes socials com a aliades de les entitats socials

07.11.22 / Bloc

Avui dia, tal com funciona la societat, podríem dir que les xarxes socials són imprescindibles per a qualsevol tipus d’organització si vol ocupar un lloc rellevant en el panorama social.

Veure més >

Treballar les competències a les entitats socials

10.10.22 / Bloc

Actualment, és molt freqüent trobar-nos amb la paraula competència. Definim les competències com habilitats que suposen saber fer de caràcter transversal, aplicables a situacions diverses. Ser competents significa tenir capacitat per respondre a les demandes complexes en una combinació d’habilitats pràctiques, coneixements, sabers, valors ètics, emocions, actituds i qualitats socials.

Veure més >

L’equitat digital ciutadana com a exercici democràtic d’equitat social

05.10.22 / Bloc

En l’actualitat ens trobem en un moment social i geopolític complex, que té un gran impacte en la qualitat de vida dels col·lectius més vulnerables. En aquest context, garantir els drets digitals i reduir la bretxa digital és un repte que cal afrontar perquè les problemàtiques generades són multifactorials i són causa de desigualtat social.

Veure més >

Ser, millorar i convertir la intel·ligència artificial en intel·ligibilitat social

14.07.22 / Bloc

La reflexió que vull plantejar a continuació gira entorn de la generació i l’ús de dades, una temàtica que massa cops ens ha fet mandra en el si de les entitats del tercer sector social.

Veure més >

Impulsem la formació per superar la bretxa digital a les organitzacions socials

29.04.22 / Bloc

La pandèmia de la Covid-19 ha obligat a les organitzacions a adaptar-se a un nou paradigma tecnològic

Veure més >

Les tecnologies al servei de la cooperació internacional

27.04.22 / Bloc

Les noves tecnologies de la informació i de la comunicació poden contribuir a millorar la vida de moltes persones a través de la cooperació internacional

Veure més >

Com saber si els i les professionals de l'acció social som digitalment competents

07.04.22 / Bloc

Vivim en un món que inexorablement és digital, un entorn on la tecnologia interconnecta cada vegada més les persones i que també interconnecta objectes amb persones i objectes amb objectes.

Veure més >

Potenciar els referents femenins per fer front a la bretxa digital de gènere

06.03.22 / Bloc

Segurament, si demanem a un grup de persones que mencionin a 5 científiques conegudes immediatament sortirà el nom de Marie Curie, però a partir d’aquí el repte començarà a ser més complicat.

Veure més >

Enganxats a les pantalles? 7 pistes per ajudar els adolescents a adquirir hàbits de benestar digital

31.01.22 / Bloc

Avui dia les aplicacions són part de la nostra vida diària, ens ajuden a planificar-nos, a comunicar-nos i ens donen un accés fàcil a jocs i entreteniment. El mòbil és actualment la plataforma de joc més gran del món i una indústria que no para de créixer.

Veure més >