COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL

BLOG FUNDACIÓ PERE TARRÉS

S'han trobat 9 articles amb l'etiqueta "Educació ambiental"

Sensibilització ambiental: com construïm un futur sostenible des de la base de l'acció social?

10.04.24 / Bloc

La setmana passada, al Centre de Formació Pere Tarrés del carrer Carolines, vam acollir amb entusiasme l'exposició itinerant “Més plàstics, menys vida” de l’Agència Catalana de l’Aigua. Aquesta iniciativa va servir com a catalitzador per promoure accions pedagògiques destinades a sensibilitzar els grups de cicles formatius.

Veure més >

L’alimentació sostenible comença a casa: com promoure-la entre les famílies

15.10.21 / Bloc

El món en què vivim es troba en una situació de canvi constant provocada, sobretot, per l’acció de l’espècie humana. Segons els experts, estem davant d’un període d’emergència climàtica caracteritzada per temperatures extremes, inundacions i huracans, grans sequeres, malalties i plagues generalitzades, incendis incontrolats, el desgel dels pols que provoca l’augment del nivell del mar, illes i glacials que desapareixen i l’augment de les desigualtats socials.

Veure més >

Apliquem principis senzills de l’economia circular en les nostres entitats

04.06.21 / Bloc

Fa pocs dies llegíem que la temperatura mitjana anual a Catalunya ha augmentat 1,8 ºC des del 1950, que probablement cap al 2050 la temperatura serà tres graus més elevada i les precipitacions hauran disminuït un 40%.

Veure més >

L’Educador/a Ambiental, una professió imprescindible al segle XXI

25.01.19 / Bloc

El 26 de gener es celebra el Dia Internacional de l’Educació Ambiental. Aquest pot ser un bon moment per a reflexionar sobre la professió d’educador/a ambiental que, en ple segle XXI, ha esdevingut realment imprescindible. Tenint en compte el panorama actual, en el que el canvi climàtic ja no és una previsió de futur sinó que és una realitat del present, l’Educació Ambiental ha de ser un mitjà necessari per a poder transformar la societat i evolucionar cap a un desenvolupament sostenible real.

Veure més >

Dia mundial de l’educació ambiental, molts deures per fer

24.12.18 / Bloc

Si fa falta parlar d’educació ambiental, vol dir que vivim en un món que està malmès i probablement malalt en molts aspectes i que necessita la nostra preocupació i cura.

Veure més >

Futur professional i Medi ambient

27.02.18 / Bloc

Cada cop som més conscients que la nostra societat interactua, constantment i de moltes formes, amb l’entorn del que formem part. Els humans estem aprenent (alguns cops per força, alguns cops després de greus equivocacions) que aquestes interaccions tenen sempre repercussions, molts cops negatives, sobre el Medi ambient. És la nostra tasca global aconseguir que la humanitat aprengui a ser respectuosa amb el Medi ambient.

Veure més >

Estalviar aigua sempre, no només quan hi ha mancança... Aquest és el propòsit!

22.03.16 / Bloc

Avui celebrem el dia mundial de l’aigua. A casa vivim molts cops sense ser conscients de la dificultat que representa per a les societats humanes l’accés a l’aigua i no una aigua qualsevol, sinó una aigua potable i de qualitat.

Veure més >

Aprenent a protegir el medi ambient des del lleure educatiu

23.10.15 / Bloc

En els últims anys la societat ha pres més consciència de la necessitat de protegir el medi que ens envolta. Conceptes com sostenibilitat i desenvolupament sostenible poc a poc han anat guanyant terreny i actualment els trobem presents en el dia a dia de les escoles i altres centres educatius.

Veure més >

El medi ambient del futur, un repte per a tots

14.02.13 / Bloc

El passat 25 de gener es va fer la Trobada General del personal d’estructura de la Fundació Pere Tarrés. El lema de la jornada va ser “Creixem i transformem, tots/es fem Fundació” i al llarg del dia els treballadors de la Fundació vam poder participar en diverses activitats. En una de les dinàmiques en grup ens vam plantejar una visualització d’alguns escenaris de futur per tal d’avançar-nos als possibles canvis i adaptar-nos a ells.

Veure més >