COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL

BLOG FUNDACIÓ PERE TARRÉS

S'han trobat 15 articles amb l'etiqueta "Mediació i resolució de conflictes"

La gestió alternativa de conflictes a l’àmbit esportiu

13.02.24 / Bloc

El món de l’esport inclou valors humans beneficiosos per a les persones que el practiquen i el gaudeixen com són la cohesió social, l’esforç, la companyonia, el foment d’hàbits saludables i el respecte a les normes, entre d’altres.

Veure més >

La mediació escolar

11.10.23 / Bloc

A les escoles és on es produeixen els primers vincles entre els infants, és allà on es produeix la socialització amb el grup d’iguals, i també és allà on apareixen els primers conflictes i formes d’abusos.

Veure més >

Urbanisme tàctic amb mirada comunitària: l’experiència de Castelldefels

25.01.23 / Bloc

L’equip del Servei d’intervenció per la convivència a l’espai públic de Castelldefels i els joves del Mòdul 1 en dinamització comunitària de la Casa d’Oficis del municipi han engegat aquest any un projecte de micro-urbanisme, amb l’objectiu de canviar els usos de la plaça de l’Alba.

Veure més >

Convivència familiar durant les festes de Nadal: 10 consells pràctics

20.12.22 / Bloc

Des del departament de mediació i acció comunitària de la Fundació plantegem algunes reflexions i tècniques per gestionar millor els conflictes familiars que es poden produir en aquestes dates sense desequilibrar-nos emocionalment.

Veure més >

La cultura restaurativa com a punt de partida per caminar cap a la cultura de pau

10.11.22 / Bloc

L’Assemblea General de l’ONU va adoptar, el 25 de setembre del 2015, l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible. En aquests moments ens trobem en ple desplegament del pla.

Veure més >

Programa d’Acompanyament Educatiu

09.08.22 / Bloc

Els centres educatius treballen per apropar-se a una cultura restaurativa per avançar cap a una solució dialogada dels conflictes en les primeres etapes en comunitat

Veure més >

Sóc resilient? I el meu equip ho és?

09.03.21 / Bloc

Lideratges, actituds i eines per millorar la capacitat de resiliència dels equips socioeducatius.

Veure més >

Servei de mediació, servei essencial

21.01.21 / Bloc

Aquest 2020, els confinaments domiciliaris i les restriccions promogudes pels governs a fi de minvar els efectes de la pandèmia han fet incrementar els conflictes intrafamiliars i veïnals i han evidenciat que els serveis de mediació són serveis essencials.

Veure més >

20 anys de la Llei del menor

20.07.20 / Bloc

Es compleixen els vint anys de la Llei penal del menor i és moment de fer balanç, de veure si tot allò que desitjàvem, tot allò de què parlàvem i que es va plasmar amb la Llei s’ha pogut complir. El gran dubte que tenim ara és que si això s’ha aconseguit amb els joves, si ells tenen l’oportunitat, per què no ho fem també en el món adult, on encara la pena privativa de llibertat i la presó fa tant de mal?

Veure més >

Desmentir rumors per avançar cap la convivència intercultural

11.03.20 / Bloc

Les Xarxes Antirumors neixen de la necessitat de combatre, desmuntar i revertir un conjunt de rumors, prejudicis, estigmes i estereotips que fan complicada la convivència.

Veure més >