COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL
BLOG FUNDACIÓ PERE TARRÉS
BLOG FUNDACIÓ PERE TARRÉS
Sóc resilient? I el meu equip ho és?
09.03.21 / Bloc
Lideratges, actituds i eines per millorar la capacitat de resiliència dels equips socioeducatius.
Veure més >Servei de mediació, servei essencial
21.01.21 / Bloc
Aquest 2020, els confinaments domiciliaris i les restriccions promogudes pels governs a fi de minvar els efectes de la pandèmia han fet incrementar els conflictes intrafamiliars i veïnals i han evidenciat que els serveis de mediació són serveis essencials.
Veure més >20.07.20 / Bloc
Es compleixen els vint anys de la Llei penal del menor i és moment de fer balanç, de veure si tot allò que desitjàvem, tot allò de què parlàvem i que es va plasmar amb la Llei s’ha pogut complir. El gran dubte que tenim ara és que si això s’ha aconseguit amb els joves, si ells tenen l’oportunitat, per què no ho fem també en el món adult, on encara la pena privativa de llibertat i la presó fa tant de mal?
Veure més >Desmentir rumors per avançar cap la convivència intercultural
11.03.20 / Bloc
Les Xarxes Antirumors neixen de la necessitat de combatre, desmuntar i revertir un conjunt de rumors, prejudicis, estigmes i estereotips que fan complicada la convivència.
Veure més >Resolució de conflictes i envelliment
23.08.19 / Bloc
Un conflicte interpersonal es dona quan una o més persones tenen la percepció que existeix incompatibilitat entre elles per l’assoliment del seu objectiu.
Veure més >Resolució de Conflictes i envelliment
28.01.19 / Bloc
Un conflicte interpersonal es dona quan una o més persones tenen la percepció que existeix incompatibilitat entre elles per l’assoliment del seu objectiu. Aquesta percepció crea una resistència sentida per una ó més parts implicades i aquestes resistències creen el conflicte.
Veure més >Les relacions de convivència com a interès públic i social
17.01.19 / Bloc
Les bones relacions de convivència en els pobles i ciutats no és quelcom que es pugui donar per descomptat. Requereixen d’una avaluació i gestió pública. Donar per assentat que les persones del municipi, independentment dels seus orígens culturals, edat, prejudicis, valors, es relacionarà positivament, amb respecte i tolerància cap a altres formes de vida que repercuteixen en l’ús que es fa a l’espai públic, és si més no, ingenu.
Veure més >Canvia com penses per canviar com actues
16.04.18 / Bloc
Molt sovint som conscients del que sentim però no de que això que sentim ens proporciona un pensament i ens porta a actuar d’una determinada forma. Àngels Sogas, professora de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL, ens explica la relació entre pensament, conducta i emoció.
Veure més >L’espai públic i la convivència dels infants
21.11.17 / Bloc
Reflexionem sobre algunes consideracions a tenir en compte quan en un conflicte de convivència a l’espai públic, un dels principals agents implicats és l’infant i com es pot afavorir que aquest tingui veu en els espais de gestió de la convivència. La importància de la coresponsabilitat a l’entorn en pro el bé comú passa per la implicació de totes les parts en la millora de la situació. També dels infants.
Veure més >La Fundació
Què fem
La nostra tasca
A qui acompanyem
El nostre impacte a la societat
On actuem
Posicionament i adhesions
Com ho fem
Portal de transparència
Sostenibilitat i medi ambient
Qualitat
Amb ètica i bon govern
Fomentant la igualtat
ODS
Treball en xarxa
Reconeixement i premis
Qui ens avala i ens dona suport