Notícies
 Tornar
  • El Consell Directiu prepara l'estiu al Moviment
  • Enllaços interès
  • Comparteix a les xarxes socials

El Consell Directiu prepara l'estiu al Moviment

22.05.23

El Consell Directiu (CD) s'ha trobat dissabte, 20 de maig, a Sant Quirze del Vallès, per fer seguiment del Moviment, durant una reunió que se celebra mensualment.

L'actualització de les qüestions referides a la preparació de l'estiu va incloure el Pla Alfa -es preveu que pròximament es tracti l'estat de la qüestió amb l'Administració- i s'ha compartit un recurs que facilita la normativa de parcs naturals de Catalunya, amb el propòsit de facilitar informació vinculada a les possibles acampades, refugis, camins, transports, banys, focs, etcètera. El document ha estat creat per Pau Pujol, membre del Consell Directiu, i properament el rebreu per poder-ne fer ús, Centres i Clubs d'Esplai!

En clau de previsió de l'estiu, el CD ha abordat com pot fer-se present -a través de la Sessió MCECC- en els Cursos Residencials de Monitors/es i Directors/es de lleure que tindran lloc arreu del territori.

Altrament, el compromís del MCECC per construir espais de bon tracte es va fer palès dissabte, també, en aquest òrgan de govern, destinant una estona de la reunió a continuar creixent en aquesta qüestió.

Posteriorment, el CD ha avaluat la Trobada de Monitors i Monitores dels darrers 13 i 14 de maig a Caldes de Montbui amb una valoració globalment positiva, amb la vista posada en aspectes a millorar. Així mateix, s'ha avaluat el Campus MCECC d'estiu.

Assolits, enguany, els tres grans moments del Moviment (l'AGO i les dues trobades generals -TrocaJove 2023 i Trobada de Monitors/es 2023-), es va compartir un espai de reflexió sobre qüestions a millorar, així com es van seguir preparant les trobades del 2024. També, es va parlar de la proposta, com a Moviment, del DUDI -Dia Universal dels Drets dels Infants-, i de la jornada Mirem més enllà, impulsada des de l'Àmbit d'Educació per la Justícia Global.

Amb la vista posada en les pròximes dates, s'ha donat a conèixer que el pròxim Consell de Responsables Territorials (CRT) se celebrarà el dissabte 10 de juny a Vilanova i la Geltrú (Garraf). El Projecte de Perspectiva de Gènere, al seu torn, oferirà dues sessions: l'11 de juny, per reflexionar entorn l'expressió del gènere als Centres d'Interès (CI) de les activitats d'Esplai, i el 2 de juliol per abordar, com a temàtica, el 8M

Durant la reunió s'ha tractat El Broll, la jornada d'estiu destinada a voluntaris/es del Moviment, així com les Jornades d'estiu per a consiliaris/es del Moviment del 19 de juny; s'anima a la participació d'ambdues activitats! El CD també ha abordat l'organització del pelegrinatge a Taizé (França) del 12 al 15 d'octubre. Pròximament, s'oferirà més informació sobre aquesta qüestió.

Entre altres temes que també es van tractar: la situació de la Llei de reconeixement i foment de l'associacionisme educatiu, de la configuració del Consell d'Educació de Catalunya i l'estat del Projecte d'Excursionisme del MCECC. Finalment, es va comentar la proposta de l'EuroCamp que se celebrarà a l'agost, dins del marc de la FIMCAP, la qual es difondrà més endavant.