COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL
BLOG FUNDACIÓ PERE TARRÉS
BLOG FUNDACIÓ PERE TARRÉS
Maneig de crisis d'agressivitat: la importància de la consciència del risc i la reflexió prèvia
06.07.23 / Bloc
Treballar amb persones que tenen problemes de salut mental i discapacitat pot ser un desafiament emocional i físic. De vegades, aquestes persones poden experimentar crisis d'agressivitat, cosa que pot posar a prova els professionals que les atenen.
Veure més >Com ha afectat la pandèmia a les persones grans?
04.03.22 / Bloc
Més trastorns depressius entre la gent gran per la covid-19, segons Montserrat Garcia-Oliva professora de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL
Veure més >L’atenció a les persones a partir del model d'Atenció Centrada en la Persona
08.11.21 / Bloc
Quan estem atenent una persona gran, amb algun tipus de dependència o malaltia, estem segurs que estem posant la seva dignitat en el centre de la nostra actuació, sigui com a professionals o com a cuidadors no professionals? Segurament podríem assegurar que estem pendents de cobrir les seves necessitats, però ... I si això no fos suficient? Ens hem preguntat alguna vegada si l’atenció a una persona amb situació de dependència hauria d’anar més enllà de cobrir les seves necessitats bàsiques? Això és possible? La resposta és que no es tracta tant de si cobrim o no les seves necessitats, sinó de com les cobrim.
Veure més >Qui cuidarà de nosaltres quan siguem grans?
13.07.20 / Bloc
A l’octubre de 2019, el ministeri de Solidaritat i Salut de la República de França va publicar el que es coneix com Informe El Khomri sobre la necessitat d’impulsar un pla nacional per la professionalització dels sectors vinculats a l’envelliment de la població i a la dependència.
Veure més >Reptes formatius dels futurs professionals d’atenció a la dependència
10.07.20 / Bloc
El col·lectiu de professionals d'atenció sociosanitària té per objectiu ajudar a que les persones que viuen en situacions de dependència visquin en el major confort físic i emocional, garantint la seva dignitat, facilitant la seva llibertat i des del respecte.
Veure més >5 respostes de la intervenció familiar en centres residencials per a persones dependents
03.03.20 / Bloc
Una de les aportacions del model d'atenció centrada en la persona (ACP), present a les institucions residencials que desitgen millorar la seva qualitat assistencial, és la proposta d'intervenció familiar en els centres residencials de persones dependents.
Veure més >La soledat de les persones cuidadores
28.02.19 / Bloc
A Catalunya hi ha moltes famílies i persones que es fan càrrec de persones en situació de dependència, ja sigui per raó d’una malaltia o bé d’una discapacitat. La majoria de les persones cuidadores són dones. Assumir aquesta responsabilitat té repercussions en les persones cuidadores en diversos àmbits però en aquest text parlaré de l’impacte per aquestes dones en les seves relacions socials.
Veure més >L’acompanyament espiritual en les persones amb dependència
09.03.18 / Bloc
Si mirem a la persona en tota la seva amplitud, podrem veure que som éssers multidimensionals. Encara que hi ha diferents categoritzacions sobre aquestes dimensions, podríem reduir-les a quatre: física, psicològica, social i espiritual. Potser és aquesta última, l’espiritual, la que en els nostres temps rep menys atenció quan parlem de cuidar a una persona dependent.
Veure més >Deu anys del programa de formació per a persones cuidadores no professionals
14.12.17 / Bloc
Les persones no estem habituades actualment a atendre un familiar dependent ni hem rebut una formació específica per fer-ho. L’atenció continuada, a més, produeix desgast físic, moral i aïllament social entre d'altres. Fa 10 anys que a la Fundació Pere Tarrés ens vàrem proposar fer un programa que fos útil i beneficiós per a les persones cuidadores, que els ajudés a millorar la seva qualitat de vida. El que preteníem era que la persona que assumia la responsabilitat d’atendre a algun gran dependent, no li suposés una pèrdua significativa en la seva qualitat de vida.
Veure més >Cuidadors no professionals, una mirada comunitària
24.10.17 / Bloc
Es conegut que en les darrers dècades existeixen canvis demogràfics que generen la necessitat de canvis de les polítiques d’atenció. L’envelliment de la població comporta, en el cas de la gent gran en situació de fragilitat, discapacitat o dependència la necessitat d’atencions de llarga durada. A l’entorn domiciliari, Pilar Rodríguez i altres (2017), analitzant el disseny de les polítiques, la intervenció professional i la seva relació amb el Model d’Atenció Integral i Centrada en la Persona destaca “la necessitat que des de el disseny dels programes es permeti que la intervenció professional sigui holística i integral, adreçant-se tanta a la persona en situació de discapacitat, fragilitat o dependència, com a la seva família cuidadora i també a la comunitat en la que aquestes habiten.”
Veure més >La Fundació
Què fem
La nostra tasca
A qui acompanyem
El nostre impacte a la societat
On actuem
Posicionament i adhesions
Com ho fem
Portal de transparència
Sostenibilitat i medi ambient
Qualitat
Compromís ètic
Política de bon tracte a la infància i l'adolescència
Fomentant la igualtat
ODS
Treball en xarxa
Reconeixement i premis
Qui ens avala i ens dona suport
Projectes solidaris
Presentació
Projectes
Col·labora
Col·laboradors
Transparència i rendició de comptes
Preguntes més freqüents