COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL

BLOG FUNDACIÓ PERE TARRÉS

Gisela Riberas Bargalló

Directora del Grau d'Educació Social a la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL

La relació d’ajuda en les relacions humanes

17.10.22

Quan volem ajudar una persona, pensem que aquesta se sent ajudada, però en moltes ocasions les bones intencions no són suficients i es podria causar l’efecte contrari

Com acompanyar els menors estrangers sense referents adults?

19.02.19

Darrera de la paraula “MENA”, menors estrangers no acompanyats, hi ha moltes històries diferents i personals d’infants, adolescents i joves que arriben migrats al nostre país sense companyia. Gisela Riberas, ens explica les competències i coneixements que han de tenir els professionals que els acompanyen.

L’Educació Social i l’atenció a les víctimes de l’assetjament escolar

16.02.18

L’Educador/a social des del seu inici com a professional de l’acció socioeducativa ha treballat amb infants en diferents àmbits i contextos. Podem destacar la seva figura a l’inici de la professió com a “educador de carrer”, anomenat així per la seva versatilitat i coneixement del territori, en situacions de conflictivitat i vulnerabilitat. És des d’aquesta vessant que ja a inicis dels anys 80, l’educador/a social treballa per la prevenció i la intervenció en els conflictes que sorgeixen entre l’infant i el seu entorn més immediat: família, escola i comunitat.

Les relacions de parella "sanes"

13.07.17

Tenir parella pot ser la cosa més bonica del món o convertir-se en la teva pròpia presó. Us explicaré dues situacions en les que pot passar això i m’agradaria que ho poguéssiu identificar en vosaltres o en algun company.Són situacions que he anat aprenent en la relació amb els nostres usuaris, en serveis socials i en serveis d’atenció a la dona, en la pràctica professional. La situació A és aquella en la que la violència és va infiltrant poc a poquet en la relació de parella i la situació B és aquella en la que creem relacions de dependència, que no són sanes, i que ens tornen controladors, acaparadors, egoistes i possessius.Totes dues són situacions que no ens fan feliços i que determinen una relació no del tot sana.

L'educador social com a referent integrador d'accions socioeducatives en l' àmbito escolar

29.11.16

Una de les funcions de l'educació social, especialment quan es treballa amb persones en les primeres etapes de la vida, és la prevenció de situacions de risc per garantir el correcte exercici dels drets dels infants continguts en la Convenció sobre els Drets de l'Infant i la legislació posterior. Cada procés educatiu, ja sigui social o escolar, sempre ha de tenir en compte aquesta idea de prevenció.