Sala d'expertes i experts Torna enrere

Gisela Riberas Bargalló

Vicedegana d’Ordenació Acadèmica

Àmbits de coneixement: Infància, educació social i serveis socials.
Experta en: Infància · Serveis socials · Famílies · Competències socials · Tècniques d'entrevista · Ètica aplicada ·

Formació

Doctora en Psicologia i llicenciada en Psicologia, especialitat clínica per la UB. Ha estat habilitada com educadora social i col·legiada des del 2002. Ha cursat el Postgrau en Administració i gestió local per a càrrecs electes a la UAB i és mediadora familiar en resolució de conflictes pel Col·legi de Psicòlegs de Barcelona (2003).

Experiència

Psicòloga de presons. Educadora social en centres d’acolliment de la DGAIA, Generalitat de Catalunya. Professora de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (1997-2003). Psicòloga i mediadora familiar en escoles privades. Cap de serveis i psicòloga del Servei d’Atenció a les Dones i responsable del Servei d’Urgències dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Vallirana (2003-2006). Regidora en temes vinculats a polítiques socials a l’administració pública local.

Publicacions

Ha publicat nombrosos articles a revistes internacionals com International Journal of Educational Technology in Higher Education  i nacionals com a la revista CIDUI i a portals web com Educaweb.

ARTICLES PUBLICATS AL BLOG DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

La relació d’ajuda en les relacions humanes

La relació d’ajuda en les relacions humanes

Quan volem ajudar una persona, pensem que aquesta se sent ajudada, però en moltes ocasions les bones intencions no són suficients i es podria causar l’efecte contrari

Com acompanyar els menors estrangers sense referents adults?

Com acompanyar els menors estrangers sense referents adults?

Darrera de la paraula “MENA”, menors estrangers no acompanyats, hi ha moltes històries diferents i personals d’infants, adolescents i joves que arriben migrats al nostre país sense companyia. Gisela Riberas, ens explica les competències i coneixements que han de tenir els professionals que els acompanyen.

Consulta més articles