Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull  

E-Campus fora de servei temporalment

E-campus Entra

Ha oblidat la contrasenya i/o usuari?

 
   Facebook Fundació Pere Tarrés    Twitter Fundació Pere Tarrés    Instagram Fundació Pere Tarrés    Blog professorat facultat
Inici | Cerca el teu curs | Castellano | Contacte | Sol·licitud d'informació | | Intranet | Fundació Pere Tarrés | Biblioteca

Estudis | Màsters i Estudis de Postgrau


Tornar al llistat


EXPERT UNIVERSITARI EN:
LLENGUATGES ARTÍSTICS, EXPRESSIÓ I COMUNITAT

 
Curs 17/18 (1ª edició)
Modalitat Semipresencial
Crèdits 15 ECTS
Idioma Castellà i català

Preinscripció  Matrícula

Sol·licitud d'informacióDurada    
Horari    
Preu     1.910 € (taxes incloses)
Inauguració    


 

Exploraràs les teves capacitats artístiques i en valoraràs l'eficàcia utilitzant l’art com a mitjà d'expressió i d'apoderament personal i comunitari.Direcció i professorat | Objectius | Metodologia | Pla d'estudis | Sortides professionals | Práctiques |
Calendari | Ajuts i beques
Direcció

Oriol Casals Coll - Professor Superior de Música i Màster en Musicoteràpia (UPF-URL). Musicoterapeuta en els camps comunitari, geriatria i d’educació especial. Professor de música i acció socioeducativa a la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (URL). Desenvolupa el projecte “Matí d’orquestra-Alzheimer” a Apropa Cultura. Membre del Grup de Recerca GIAS de la Facultat Pere Tarrés (URL).

Josep M. Font - Llicenciat en Pedagogia, especialista en llenguatges expressius. Professor de teatre social de la Facultat de Treball Social i Educació Social Pere Tarrés URL. Docent del Consorci d’Educació de Barcelona. Membre del  grup d'experts de l'Observatori de les Arts Aplicades, a la Comunitat, l'Educació i la Salut de l'Institut del Teatre de Barcelona. Ha estat cap del Departament d'Animació i Expressió de la Fundació Pere Tarrés des de 1990-2012.

Professorat

Héctor Alonso. Sociòleg, educador de carrer i professor a cicles formatius de l’àmbit de serveis a la comunitat. Dramaturg i videocreador. Màster en Infància i adolescència i Màster en formació al professorat. Membre del Grup de Recerca GIAS de la Facultat Pere Tarrés (URL). Doctorand en Art comunitari i promoció social d'adolescents en risc des de l'educació de carrer.

Josep M. Aragay. Educador Social i Màster en Musicoteràpia. Creador del projecte Basket Beat. Col·labora amb l’Escola de Música-Centre de les Arts de l’Hospitalet, l’Associació de Ràdio Nikòsia i la Universitat de París Est-Créteil. Membre del Grup de Recerca GIAS de la Facultat Pere Tarrés (URL).

Rosa Casafont: Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la UAB. Màster Universitari en Neurociències i Màster en Salut Laboral per la UB. Estudis Superiors de Música en el Conservatori de Barcelona i estudis de direcció PPD a ESAdE. Formadora en àmbits hospitalari i educatiu, part del equip formatiu del postgrau de Neuroeducació de la UB, del postgrau de Mentoria i Coaching educatiu, Institut de Ciències de l’Educació de la UB i autora dels llibres: Viatge al teu cervell i Viatge al teu cervell emocional, editats per Ediciones B.

Oriol Casals. Professor Superior de Música i Màster en Musicoteràpia (UPF-URL). Musicoterapeuta en els camps comunitari, geriatria i d’educació especial. Professor de música i acció socioeducativa a la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (URL). Desenvolupa el projecte “Matí d’orquestra-Alzheimer” a Apropa Cultura. Membre del Grup de Recerca GIAS de la Facultat Pere Tarrés (URL).

Josep M. Font. Llicencia en Pedagogia i especialista en llenguatges expressius. Professor de teatre social de la Facultat de Treball Social i Educació Social Pere Tarrés URL. Docent del Consorci d’Educació de Barcelona. Membre del  grup d'experts de l'Observatori de les Arts Aplicades, a la Comunitat, l'Educació i la Salut de l'Institut del Teatre de Barcelona. Ha estat cap del Departament d'Animació i Expressió de la Fundació Pere Tarrés (1990-2012).

Pere Joan Giralt. Llicenciat en Psicologia. Màster en anàlisi i conducció de grups i Diplomat en Pedagogia del Lleure i Animació Sociocultural. Professor de l’Escoles Universitàries de Treball Social i Educació Social – URL (1992-2003). Director de Recursos Humans de la Fundació Pere Tarrés.

Siro López. Llicenciat en Teologia, formador i artista polifacètic, especialitzat en creativitat i comunicació. Conjuga la pintura, el disseny, la fotografia, la il·lustració, el teatre, el mim i la dansa. Autor de diverses obres sobre pintura i disseny. Ha exposat a Espanya, Portugal, Bèlgica, Alemanya, Itàlia, Holanda i Estats Units. És director d'art de la revista Educadors.

María Paczkowski. Llicenciada en Belles Arts i Professora de Pedagogies Crítiques (UNR). Postgrau en Estudis sobre la Cultura Visual (UB). Membre del Grup de Recerca GIAS de la Facultat Pere Tarrés (URL). Col·laboradora Projecte I+D+D Projecte Socio-cultura (URL). Co-coordinadora ICE-UAB d’equips artístics. Professora d’arts plàstiques i acció socioeducativa a la Facultat d’Educació Social i Treball Social (URL). Doctorand en Art i resiliència (URL).

Marta Ricart. Doctora en Belles Arts i artista. La seva trajectòria passa per la formació, la dinamització comunitària i la creació artística. Ha estat professora de secundària i professora associada de la unitat de Pedagogies Culturals de la Facultat de Belles Arts de la UB. Actualment compagina la creació, amb la docència a UManresa Universitat Central de Catalunya. És autora de diversos articles, recerques i publicacions sobre art i processos creatius col•lectius.

Laia Serra. Titulada Superior en Pedagogia de l'Instrument per l'ESMUC. Postgraduada en Desenvolupament Cultural Comunitari per la UAB, Màster en Gestió Cultural per la UB i actualment doctoranda a la Universitat Ramon Llull. Directora de Comusitària, coordinadora de Riborquestra i responsable de l'àrea de comunitat de Musicop. Membre del Grup de Recerca GIAS de la Facultat Pere Tarrés (URL).

Carla Torres. Diploma en High Education in Theatre Studies (University of Manchester). Grau en Educació Social per la Facultat Pere Tarrés-Ramon Llull. Formada en art dramàtic (Institut del Teatre), direcció i dramatúrgia i diplomada en doblatge. Des del 2014 dirigeix i escriu per a BamBú cia de teatre, companyia que va fundar i que és integrada per actors amb i sense diversitat funcional, apostant per l'accessibilitat en les arts escèniques i per la transformació social.

 

  • Comprendre el valor de la cultura per a la participació i la cohesió de la comunitat i en la comunitat.
  • Valorar les pròpies capacitats artístiques i identificar els elements comuns en un procés creatiu.
  • Desenvolupar estratègies personals per a expressar-se creativament amb diferents llenguatges artístics.
  • Conèixer i saber utilitzar diferents llenguatges artístics (musical, visual i escènic) i les seves hibridacions com a eina per a l’autoconeixement.
  • Adquirir estratègies per a utilitzar l’art en un entorn comunitari.
  • Adquirir un coneixement profund sobre l’art com a llenguatge multidimensional a partir de la pròpia experimentació. 

 

 


Participació proactiva a les sessions presencials. El contingut del curs es formula a partir d’una combinació teòrica i sobretot pràctica de les seves sessions, que permet experimentar l’art com una eina d’intervenció en l’àmbit social i educatiu.


Mòdul 1. Art, cultura i llenguatge (4 ECTS)

Mòdul 2. Expressió sonora i musical (3 ECTS)

Mòdul 3. Cultura visual (3 ECTS)

Mòdul 4. Arts escèniques (3 ECTS)

Mòdul 5. Taller d’art experimental [TAE]  (2 ECTS)

 


Educador especialitzat en intervencions a través de l’art, per a programes de participació i cohesió social.

 

 


Les pràctiques d'aquesta titulació estan incloses en les dinàmiques de les sessions presencials.Podeu consultar les Ajudes i beques disponibles aquí.

 

 © Fundació Pere Tarrés | Avís legal | Mapa de la web | Accessibilitat | Contacte