Ajuts econòmics, premis i subvencions

Beques per Activitats d'Estiu 2017

Àmbit o temàtica

Àmbit o temàtica

Qui s'hi pot presentar?

Qui s'hi pot presentar?

Organisme convocant

Organisme convocant

Terminis

Terminis

Àmbit o temàtica

Educació en el Lleure

Qui s'hi pot presentar?

Centres d'esplai i Centres Socioeducatius

Organisme convocant

Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans i Xarxa de Centres Socioeducatius de la Fundació Pere Tarrés

Terminis

29/05/2017

Beques per Activitats d'Estiu 2017

Un any més, el MCECC (Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans) i la Xarxa de Centres Socioeducatius (XACS) de la Fundació Pere Tarrés posa a la disposició dels seus centres federats i adherits la convocatòria de Beques per Activitats d'Estiu.

Aquesta convocatòria té per objectiu facilitar als infants, adolescents i joves participants dels centres d'esplai i centres socioeducatius la seva participació en activitats educatives i de lleure que es realitzen durant les vacances d'estiu.

Aquesta convocatòria s'articula a través dels Centres d'Esplai federats i els Centres Socioeducatius adherits i són aquests qui han d'adreçar les sol·licituds de Beques. Convé conèixer bé i atendre el que especifiquen les bases reguladores d'aquestes beques.

Aquest any, les bases reguladores estableixen algunes novetats, com ara la possibilitat de presentar altres documents per acreditar la necessitat de la beca. A més, l'obligatorietat de presentar, amb la documentació en paper, un pressupost de les activitats d'estiu. (Podreu descarregar-vos el model de pressupost que heu d'utilitzar en aquest mateix apartat web). També es fa obligatori informar els ingressos que els centres d'esplai i centres socioeducatius assignen, dels seus fons propis o de les seves campanyes o d'altres subvencions i ajudes, a beques per activitats. (Aquesta informació l'heu d'incloure en el sistema GESPLAI en el moment de tramitar les beques).

El calendari orientatiu d'aquesta convocatòria és el següent:

  • Fins el 29 de maig: preparació i lliurament de les sol·licituds per part dels centres d'esplai i centres socioeducatius (a través del GESPLAI)
  • Del 30 de maig al 9 de juny: revisió de les sol·licituds persentades, resolució d'incidències,...
  • El 20 de juny (aproximadament): comunicació de la resolució de les Beques als centres.
  • Del 20 de juny al 31 de juliol: període de justificació de les beques a través del lliurament de l'acord signat i segellat i els rebuts i documents que es demanin.

Aquesta campanya de Beques és possible gràcies al finançament de diverses administracions públiques i aportacions i donatius privats que la Fundació Pere Tarrés aglutina:

      

Més informació

Per conèixer tota la informació d'aquesta convocatòria, cal que us llegiu:

...i a més, s'ha preparat aquest full senzill i fàcil de llegir, que explica molt clarament el procediment de sol·licitud de les beques:

Per sol·licitar les beques d'estiu caldrà fer-ho amb el programa GESPLAI. Si teniu incidències, dubtes, consultes,... adreceu-vos als vostres promotors i promotores. Us faciltem aquest breu document que conté les instruccions bàsiques:

També us facilitem un parell de recursos que us ajudaran a fer el tràmit de la millor manera possible: una caràtula pel lliurament de la documentació i unes cartes (en català i castellà) per ajudar-vos a recollir la informació:

Per últim, us facilitem una sèrie de reflexions i propostes en relació a la Campanya de Beques d'Estiu i com des del vostre centre d'esplai podeu contribuir a fer-hi front: