Ajuts econòmics, premis i subvencions

Beques per Activitats d'Estiu 2018

Àmbit o temàtica

Àmbit o temàtica

Qui s'hi pot presentar?

Qui s'hi pot presentar?

Organisme convocant

Organisme convocant

Terminis

Terminis

Àmbit o temàtica

Educació en el Lleure

Qui s'hi pot presentar?

Centres d'esplai i Centres Socioeducatius

Organisme convocant

Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans i Xarxa de Centres Socioeducatius de la Fundació Pere Tarrés

Terminis

28/05/2018

Beques per Activitats d'Estiu 2018

Un any més, el MCECC (Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans) i la Xarxa de Centres Socioeducatius (XACS) de la Fundació Pere Tarrés posa a la disposició dels seus centres federats i adherits la convocatòria de Beques per Activitats d'Estiu. Aquesta convocatòria té per objectiu facilitar als infants, adolescents i joves participants dels centres d'esplai i centres socioeducatius la seva participació en activitats educatives i de lleure que es realitzen durant les vacances d'estiu.

Aquesta convocatòria s'articula a través dels Centres d'Esplai federats i els Centres Socioeducatius adherits i són aquests qui han d'adreçar les sol·licituds de Beques. Convé conèixer bé i atendre el que especifiquen les bases reguladores d'aquestes beques.

Novetats en la tramitació de les beques per als centres d'esplai del MCECC

Què pretén i en què consisteix?

Tal i com es va comunicar en l'Assemblea General Ordinària, aquest any, la tramitació de beques presenta algunes petites novetats.

Amb l'objectiu de tenir un "contacte" i "seguiment" més proper amb el Centre d'Esplai, els canvis que s'han introduït es sintetizen en:

 • Realització d'una entrevista entre el promotor/a i el centre d'esplai. Aquesta entrevista, ha de servir per poder conèixer amb més proximitat les necessitats del centre d'esplai alhora de requerir la campanya de beques. Nota important: en el cas que el promotor/a ja conegui suficientment la realitat del centre d'esplai (perquè ja fa molts anys que participa a les campanyes de beques o bé perquè creu que ja hi ha hagut altres contactes previs) el promotor/a pot desestimar aquesta opció.
 • Participació a una formació obligatòria per part del centre d'esplai (les persones que s'ocupen de la gestió i tramitació de les beques).

La formació i com inscriure's

Per facilitar que tots els centres d'esplai puguin participar en la formació, s'han programat diverses sessions (amb el mateix contingut), per donar possibilitats de participació.

En aquests moments les formacions programades són:

 • FORM-B01 - Barcelona ciutat (seu de l'Alberg Pere Tarrés. c. Numància 149-151): Divendres 20 d'abril de 2018. 20,00h del vespre.
 • FORM-B02 - Barcelona ciutat (seu de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés. c. Santaló, 37): Dissabte 21 d'abril de 2018. 11,00h del matí.
 • FORM-B03 - Barcelona ciutat (seu de l'Alberg Pere Tarrés. c. Numància 149-151): Dimarts 24 d'abril de 2018. 20,00h del vespre.
 • FORM-L04 - Lleida ciutat (Seu Fundació Verge Blanca): Dijous dia 26 d'abril de 2018. 20,00h del vespre.
 • FORM-T05 - Cambrils (Seu del Centre d'Esplai Quart Creixent): Divendres dia 20 d'abril de 2018. 19,00h del vespre.
 • FORM-T06 - Tarragona (Seu del MCECC-Tarragona): Dimarts dia 24 d'abril de 2018. 19,00h del vespre.
 • FORM-T07 - Jesús (Seu del Centre d'Esplai Sant Francesc): Dimarts 24 d'abril de 2018. 20,00h del vespre.

Aquesta formació, a banda d'explicar tècnicament com es fa la sol·licitud de les beques, també es treballaran uns continguts que tenen per objectiu reflexionar sobre l'acció dels centres d'esplai vers la infància vulnerable i sobre com s'hi pot fer front.

La única manera d'inscriure-us a la formació és a través de cada un dels promotors i promotores. Per aquest motiu, cal que adreceu un correu electrònic al vostre promotor o promotora i notificar-li en quina de les formacions voleu participar com a centre i quantres persones sereu a la formació.

En el moment que el promotor/a rebi el vostre correu, us comentarà si també és necessari realitzar l'entrevista prèvia a la formació.

Si no teniu present qui és el vostre promotor/a o bé no en coneixeu el correu electrònic, podeu trobar la informació clicant aquí.

Per garantir que tots els centres d'esplai han participat a la formació, la tramitació al GESPLAI només serà visible i possible per aquells centres d'esplai que hagin contactat amb el seu promotor/a i hagin participat en la formació.

El calendari orientatiu de la convocatòria

 • [Per als centres d'esplai del MCECC] Març i Abril: realització d'entrevistes (a convenir) i participació a les formacions.
 • Fins el 28 de maig: preparació i lliurament de les sol·licituds per part dels centres d'esplai i centres socioeducatius (a través del GESPLAI)
 • Del 29 de maig al 15 de juny: revisió de les sol·licituds persentades, resolució d'incidències,...
 • El 20 de juny (aproximadament): comunicació de la resolució de les Beques als centres.
 • Del 20 de juny al 31 de juliol: període de justificació de les beques a través del lliurament de l'acord signat i segellat i els rebuts i documents que es demanin.

Qui finança les beques?

Aquesta campanya de Beques és possible gràcies al finançament de diverses administracions públiques i aportacions i donatius privats que la Fundació Pere Tarrés aglutina:

Departament de Treball, Afers Socials i Famílies   Diputació de Barcelona   Diputació de Tarragona

Més informació

Per conèixer tota la informació d'aquesta convocatòria, cal que us llegiu:

Bases Reguladores Beques Activitats d’Estiu.

...i a més, s'ha preparat aquest full senzill i fàcil de llegir, que explica molt clarament el procediment de sol·licitud de les beques:

Instruccions bàsiques per la sol·licitud de beques.

Per sol·licitar les beques d'estiu caldrà fer-ho amb el programa GESPLAI. Si teniu incidències, dubtes, consultes,... adreceu-vos als vostres promotors i promotores. Us faciltem aquest breu document que conté les instruccions bàsiques:

També us facilitem un parell de recursos que us ajudaran a fer el tràmit de la millor manera possible: una caràtula pel lliurament de la documentació i unes cartes (en català i castellà) per ajudar-vos a recollir la informació:

Per últim, us facilitem una sèrie de reflexions i propostes en relació a la Campanya de Beques d'Estiu i com des del vostre centre d'esplai podeu contribuir a fer-hi front:

Algunes reflexions i propostes sobre les Beques d’Estiu.