Modalitat: Semipresencial
Crèdits: 60 crèdits ECTS
Idioma: Castellà
Durada: D'octubre 2023 a juny 2024
Horari: Divendres de 16 a 21h. Dissabtes de 9.30 a 14.30h i de 15.30 a 20.30h
Preu: 132€/crèdit. El preu no inclou taxes, ni preinscripció
Preinscripció: Oberta
Matrícula: Oberta a partir del 30 d'abril de 2023
L’acció social i educativa amb infants i adolescents requereix competències per establir ponts amb el teixit sociocomunitari i liderar processos de treball en xarxa amb els agents implicats. Aquest màster desenvolupa aquestes competències i s’orienta a la formació de professionals especialitzats en l’anàlisi i la intervenció en situacions socials i culturals complexes, que necessiten estratègies i metodologies específiques de qualitat en aquests escenaris d’intervenció.
Curs 2023/24 | Revisió crítica i multidisciplinar dels paradigmes de comprensió de la infància i l’adolescència (6 ECTS)
Curs 2023/24 | Polítiques i marcs legals sobre la infància i l’adolescència. Perspectiva local i internacional (9 ECTS)
Curs 2023/24 | Abordatge de l’acció social i educativa: estratègies innovadores d’intervenció amb infants i adolescents. La gestió d’equips multidisciplinaris (12 ECTS)
Curs 2023/24 | Agents socials, professionals especialitzats i contextos singulars en la intervenció social i educativa en la infància i l’adolescència (12 ECTS)
Curs 2023/24 | Pràcticum (9 ECTS)
Curs 2023/24 | Treball fi de màster (6 ECTS)
Curs 2023/24 | Optatives (6 ECTS)
A escollir entre:
La proposta metodològica del màster combina diferents formats d’ensenyament-aprenentatge: conferències i sessions magistrals, anàlisi d’experiències i bones pràctiques, resolució de casos, supervisió de pràctiques, treball presencial combinat amb metodologia online i acompanyament tutorial en el treball final del màster.
* Oferta subjecta a la disponibilitat de places i als criteris d’acceptació dels candidats requerits en cada entitat. Si es té experiència en el sector, hi ha la possibilitat de convalidar-les.
Pertany a l'ambit d'Infància, adolescència i família, que potencia els recursos propis dels infants i els adolescents. Les sortides professionals són:
DIRECCIÓ
Eva Palasi Luna
Doctora per la Universitat Ramon Llull. Diplomada en Educació Social i Treball Social i Màster en Models i Estratègies d’Acció Social i Educativa en la Infància i l’Adolescència per la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull. Educadora social en una àrea bàsica de serveis socials i professora de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull.
DOCENTS
Héctor Alonso. Doctor per la Universitat Ramon Llull i sociòleg. Màster en Models i Estratègies d'Acció Social i Educativa en la Infància i Adolescència i màster en Formació del Professorat. Especialista en art comunitari, creativitat i promoció social.
Anna Berga. Doctora en Sociologia. Professora titular de la Universitat Ramon Llull. Experta en temes d’adolescència i joventut, exclusió social i estudis de gènere.
Ana Burgués. Doctora en Sociologia. Professora del Departament de Sociologia de la Facultat d’Economia i Empresa – Universitat de Barcelona. Experta en sociologia de la família.
Xavi Camino. Doctor en Antropologia Urbana. Professor d'Esport i Inclusió Social al grau en Ciències de l'Educació Física i l'Esport de la Facultat Blanquerna – Universitat Ramon Llull. Tècnic social del programa Pla de Barris de l'Ajuntament de Barcelona.
Montserrat Dolz. Psiquiatra. Cap del Servei de Psiquiatria i Psicologia Infantil i Juvenil de l’Hospital Sant Joan de Déu.
Jordi Enjuanes. Doctor per la Universitat Ramon Llull. Diplomat en Treball Social i Educació Social. Educador social al Centre Penitenciari Els Lledoners. Expert en socioaddiccions i exclusió social.
Aitor Gómez. Doctor en Sociologia per la Universitat de Barcelona i professor del Departament de Pedagogia de la Universitat Rovira i Virgili. Expert en mètodes d’investigacions.
Anna Jolonch. Doctora en Ciències de l'Educació. Directora de LID Barcelona. Professora a l'Institut of Education de Londres (IOE - UCL) i a la Facultat d'Educació de la UB.
Paco López. Doctor en Psicologia. Expert en assessorament psicopedagògic en contextos d’educació formal i informal i en l’anàlisi de les estratègies comunicatives en processos d’aprenentatge.
Xus Martín. Doctora en Pedagogia. Experta en disseny de materials d’educació en valors, treball per projectes, aprenentatge-servei, acció tutorial i adolescents en risc d’exclusió social.
Maite Marzo. Doctora en Pedagogia. Experta en intervenció socioeducativa amb infància i adolescència en situació de risc social i en qualitat de les organitzacions socials.
Txus Morata. Doctora en Pedagogia. Professora titular de Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – Universitat Ramon Llull. Experta en participació infantil, acció comunitària i lleure educatiu.
Lisette Navarro. Doctora en Pedagogia. Experta en coaching i en habilitats socials i comunicatives.
Àngels Pavón. Doctora en Pedagogia i llicenciada en Psicologia. Supervisora d'equips educatius en medi obert. Responsable del Servei d'Assessorament Psicopedagògic dels Salesians de Sant Vicenç dels Horts.
Isaac Ravetllat. Doctor en Dret. Màster en Dret de Família i Infància. Professor de la Facultat de Ciències Jurídiques i Socials (Universitat de Talca – Xile). Expert en dret de la infància i l'adolescència.
Elena Requena. Doctora en Psicologia. Màster en Psicopatologia Clínica. Experta en petita infància i adopció.
Joan-Andreu Rocha. Doctor en Ciències de la Comunicació i en Història de las Religions. Expert en comunicació intercultural.
Aida Rodriguez. Llicenciada en Filosofia. Màster en Ciutadania i Drets Humans. Cap de Projectes de la càtedra de Justícia Social i Restaurativa de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – Universitat Ramon Llull. Experta en justícia restaurativa i pràctiques restauratives.
Jordi Sabater. Doctor en Història i politòleg. Professor de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – Universitat Ramon Llull. Expert en polítiques d’infància.
Carlos Sánchez-Valverde. Doctor en Pedagogia i educador social. Expert en infància en risc i en el sistema d'atenció a la Infància.
Laia Serra. Doctora en Ciències de l’Educació per la Universitat Ramon Llull. Màster oficial en Gestió Cultural (Universitat de Barcelona). Postgrau en Desenvolupament Cultural Comunitari (Universitat Autònoma de Barcelona) i títol superior de Pedagogia (Escola Superior de Música de Catalunya). Codirectora de Comusitària i directiva de Musicop. Experta en desenvolupament cultural comunitari.
Isabel Torras. Doctora en Psicologia. Experta en el desenvolupament psicològic de l'infant i l'adolescent i en intervenció educativa amb persones amb discapacitat.
Jesús Vilar. Doctor en Pedagogia. Professor titular de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – Universitat Ramon Llull. Expert en la construcció de l'ètica aplicada en el camp socioeducatiu.
Santiago Bellido. Psicopedagog i Educador Social. Expert en gestió de polítiques públiques.
Joan Llosada-Gistau. Doctor en Sociologia. Coordinador de l’Observatori dels drets de la infància i l’adolescència i Tècnic de la Secretaria d’Infància, Adolescència i Joventut.