Màster universitari en models i estratègies d’acció Social i educativa en la infància i l’adolescència

CURS 2023-2024 (15a edició)

Modalitat: Semipresencial

Crèdits: 60 crèdits ECTS

Idioma: Castellà

Durada: D'octubre 2023 a juny 2024

Horari: Divendres de 16 a 21h. Dissabtes de 9.30 a 14.30h i de 15.30 a 20.30h

Preu: 132€/crèdit. El preu no inclou taxes, ni preinscripció

Preinscripció: Oberta

Matrícula: Oberta a partir del 30 d'abril de 2023

Preinscripció Matrícula Calendari Sol·licita informació

Presentació

L’acció social i educativa amb infants i adolescents requereix competències per establir ponts amb el teixit sociocomunitari i liderar processos de treball en xarxa amb els agents implicats. Aquest màster desenvolupa aquestes competències i s’orienta a la formació de professionals especialitzats en l’anàlisi i la intervenció en situacions socials i culturals complexes, que necessiten estratègies i metodologies específiques de qualitat en aquests escenaris d’intervenció.

Acreditat per l'Agència de Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Objectius

 • Analitzar la realitat de la infància i l’adolescència des de la perspectiva històrica, sociològica i psicològica.
 • Valorar i dissenyar accions socials i educatives per a la infància i l’adolescència des de la mirada de la Convenció dels Drets de la Infància.
 • Desenvolupar criteris professionals en relació amb les polítiques socials i educatives adreçades a la infància i l’adolescència, desenvolupant accions i programes eficaços, eficients i innovadors per a la millora de la qualitat de vida dels infants i adolescents.
 • Gestionar de manera eficaç i eficient equips, organitzacions i serveis per a la infància i l’adolescència.
 • Desenvolupar programes adreçats a la diversitat d’agents i als contextos socials i educatius per a la infància i l’adolescència, establint criteris d’actuació eficaços i aplicant metodologies actives i participatives.

Pla d'estudis

Curs 2023/24 | Pràcticum (9 ECTS)

 • Els crèdits d’aquest mòdul integren les pràctiques en centres, la supervisió en grups reduïts, la formació en metodologies d’investigació i tutories individuals orientades a guiar i acompanyar l’elaboració del treball final de màster

Curs 2023/24 | Treball fi de màster (6 ECTS)

 • Elaboració del treball final de màster

Curs 2023/24 | Optatives (6 ECTS)

A escollir entre:

 • Direcció estratègica
 • Disseny, planificació i avaluació de projectes
 • La gestió del conflicte en l’àmbit organitzacional i comunitari

Metodologia

La proposta metodològica del màster combina diferents formats d’ensenyament-aprenentatge: conferències i sessions magistrals, anàlisi d’experiències i bones pràctiques, resolució de casos, supervisió de pràctiques, treball presencial combinat amb metodologia online i acompanyament tutorial en el treball final del màster.

Pràctiques

 • AEIR Raval
 • Aldees SOS Catalunya
 • Associació Esclat
 • Associació L’Esquitx
 • Casa Família Natzaret
 • Departament de Justícia
 • Eduvic, SCCL
 • Escola Educació Especial Aspasim
 • Escola Puigventós
 • Fundació ADSIS
 • Fundació Akwava
 • Fundació Comtal
 • Fundació Mans a les Mans
 • Fundació Pere Tarrés
 • Fundació Privada Viarany
 • Fundació Salut i Comunitat
 • Fundació Servei Solidari
 • INTRESS
 • Itaca Els Vents
 • Salesians Sant Jordi
 • Suara Cooperativa
 • UNICEF

* Oferta subjecta a la disponibilitat de places i als criteris d’acceptació dels candidats requerits en cada entitat. Si es té experiència en el sector, hi ha la possibilitat de convalidar-les.

Sortides professionals

Pertany a l'ambit d'Infància, adolescència i família, que potencia els recursos propis dels infants i els adolescents. Les sortides professionals són:

 • Disseny i promoció de programes per a la infància i adolescència
 • Direcció i gestió d’organitzacions i serveis d’atenció a la infància i adolescència
 • Supervisió d’equips professionals
 • Orientació, formació, intermediació i prospecció directa

Direcció i professorat

DIRECCIÓ

Eva Palasi Luna

Doctora per la Universitat Ramon Llull. Diplomada en Educació Social i Treball Social i Màster en Models i Estratègies d’Acció Social i Educativa en la Infància i l’Adolescència per la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull. Educadora social en una àrea bàsica de serveis socials i professora de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull.

Més

DOCENTS

Héctor Alonso. Doctor per la Universitat Ramon Llull i sociòleg. Màster en Models i Estratègies d'Acció Social i Educativa en la Infància i Adolescència i màster en Formació del Professorat. Especialista en art comunitari, creativitat i promoció social.

Anna Berga. Doctora en Sociologia. Professora titular de la Universitat Ramon Llull. Experta en temes d’adolescència i joventut, exclusió social i estudis de gènere.

Ana Burgués. Doctora en Sociologia. Professora del Departament de Sociologia de la Facultat d’Economia i Empresa – Universitat de Barcelona. Experta en sociologia de la família.

Xavi Camino. Doctor en Antropologia Urbana. Professor d'Esport i Inclusió Social al grau en Ciències de l'Educació Física i l'Esport de la Facultat Blanquerna – Universitat Ramon Llull. Tècnic social del programa Pla de Barris de l'Ajuntament de Barcelona.

Montserrat Dolz. Psiquiatra. Cap del Servei de Psiquiatria i Psicologia Infantil i Juvenil  de l’Hospital Sant Joan de Déu.

Jordi Enjuanes. Doctor per la Universitat Ramon Llull. Diplomat en Treball Social i Educació Social. Educador social al Centre Penitenciari Els Lledoners. Expert en socioaddiccions  i exclusió social.

Aitor Gómez. Doctor en Sociologia per la Universitat de Barcelona i professor del Departament de Pedagogia de la Universitat Rovira i Virgili. Expert en mètodes d’investigacions.

Anna Jolonch. Doctora en Ciències de l'Educació. Directora de LID Barcelona. Professora a l'Institut of Education de Londres (IOE - UCL) i a la Facultat d'Educació de la UB.

Paco López. Doctor en Psicologia. Expert en assessorament psicopedagògic en contextos d’educació formal i informal i en l’anàlisi de les estratègies comunicatives en processos d’aprenentatge.

Xus Martín. Doctora en Pedagogia. Experta en disseny de materials d’educació en valors, treball per projectes, aprenentatge-servei, acció tutorial i adolescents en risc d’exclusió social.

Maite Marzo. Doctora en Pedagogia. Experta en intervenció socioeducativa amb infància i adolescència en situació de risc social i en qualitat de les organitzacions socials.

Txus Morata. Doctora en Pedagogia. Professora titular de Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – Universitat Ramon Llull. Experta en participació infantil, acció comunitària i lleure educatiu.

Lisette Navarro. Doctora en Pedagogia. Experta en coaching i en habilitats socials i comunicatives.

Àngels Pavón. Doctora en Pedagogia i llicenciada en Psicologia. Supervisora d'equips educatius en medi obert. Responsable del Servei d'Assessorament Psicopedagògic dels Salesians de Sant Vicenç dels Horts.

Isaac Ravetllat. Doctor en Dret. Màster en Dret de Família i Infància. Professor de la Facultat de Ciències Jurídiques i Socials (Universitat de Talca – Xile). Expert en dret de la infància i l'adolescència.  

Elena Requena. Doctora en Psicologia. Màster en Psicopatologia Clínica. Experta en petita infància i adopció.

Joan-Andreu Rocha. Doctor en Ciències de la Comunicació i en Història de las Religions. Expert en comunicació intercultural.

Aida Rodriguez. Llicenciada en Filosofia. Màster en Ciutadania i Drets Humans. Cap de Projectes de la càtedra de Justícia Social i Restaurativa de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – Universitat Ramon Llull. Experta en justícia restaurativa i pràctiques restauratives.

Jordi Sabater. Doctor en Història i politòleg. Professor de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – Universitat Ramon Llull. Expert en polítiques d’infància.

Carlos Sánchez-Valverde. Doctor en Pedagogia i educador social. Expert en infància en risc i en el sistema d'atenció a la Infància.

Laia Serra. Doctora en Ciències de l’Educació per la Universitat Ramon Llull. Màster oficial en Gestió Cultural (Universitat de Barcelona). Postgrau en Desenvolupament Cultural Comunitari (Universitat Autònoma de Barcelona) i títol superior de Pedagogia (Escola Superior de Música de Catalunya). Codirectora de Comusitària i directiva de Musicop. Experta en desenvolupament cultural comunitari.

Isabel Torras. Doctora en Psicologia. Experta en el desenvolupament psicològic de l'infant i l'adolescent i en intervenció educativa amb persones amb discapacitat.

Jesús Vilar. Doctor en Pedagogia. Professor titular de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – Universitat Ramon Llull. Expert en la construcció de l'ètica aplicada en el camp socioeducatiu.

Santiago Bellido. Psicopedagog i Educador Social. Expert en gestió de polítiques públiques.

Joan Llosada-Gistau. Doctor en Sociologia. Coordinador de l’Observatori dels drets de la infància i l’adolescència i Tècnic de la Secretaria d’Infància, Adolescència i Joventut.

Demana més informació - * Camps obligatoris

Responsable del tractament és la Fundació Pere Tarrés, amb domicili al c/ Numància n. 149 de Barcelona (08029), LOPD@peretarres.org.

La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions informatives de les nostres activitats.

Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament.

Més informació : https://www.peretarres.org/avis-legal

ENVIAR